Back to top

El PSC proposa que l'exèrcit actuï a Villablanca

Els socialistes asseguren que cal controlar els accessos al centre de salut mental de Reus atesa les seves dimensions. Els sindicats també critiquen com s'ha gestionat el brot de coronavirus a l'equipament.
Villablanca

Aquesta setmana els hem explicat el cas de Villablanca, un equipament que depen del Pere Mata i en el qual s'atenen a persones amb discapacitat intel·lectual, i on s'han detectat una vintena de casos de coronavirus.

Doncs bé, els sindicats asseguren que no s'han pres les mesures de seguretat pertinents i que hi ha un elevat grau de precarietat. I el PSC obre la porta a que hi actuï l'exèrcit.

Andreu Martín: La Unitat Militar d'Emergència és un recurs que cal tenir present per una neteja més intensa de Villablanca"

Els socialsites reclamen a l'Ajuntament que es controlin els accessos a Villablanca per evitar que l'escenari pugui acabar sent crític i plantegen que es tingui en compte una actuació de l'UME (l'Unitat Militar d'Emergències) ateses les dimensions del centre. A més, també demanen que es tingui en compte un increment dels testos entre el personal laboral i els professionals.

ume

Crítiques de la UGT i la CGT

Els sindicats també han aprofitat per dir-hi la seva. En un equipament que fa temps que és a l'úll de l'huracà per diverses reivindicacions laborals, la UGT denuncia la manca de material sanitari per al personal sanitari de Villablanca. El sindicats diu que s'han fet 70 tests en una població al centre que ronda les 700 persones. Critiquen la precairetat del sector de les persones depenents i alerten d'una falta de prevenció en riscos laborals.

De la seva banda, la CGT exigeix mesures urgents davant el que titlla de greu situació. Diuen que a principis de març ja hi havia serioses sospites que algun usuari del centre tenia símptomes d'haver-se contagiat del coronavirus però que no es va atendre diligentment la situació. Critiquen que va ser el 20 de març quan es van començar a repartir mascaretes a la plantilla i que aleshores, ja era tard.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades