Back to top

El PSC proposa una remodelació urbanística del barri Mare Molas

Proposen una actuació ambiciosa fruit d’una diagnosi realitzada en col·laboració amb totes les entitats i col·lectius representants del barri.

El grup municipal socialista proposa impulsar la transformació del barri Mare Molas a partir de reformes urbanístiques a l'espai públic, que permetin l’homogeneïtzació i dinamització de carrers, rehabilitació dedificis, millora de la mobilitat, neteja i il·luminació i creació de zones verdes, entre d’altres. Aquest és l’esperit d’una moció que el PSC defensarà al Ple d’aquest divendres, sorgida després que el grup municipal socialista hagi copsat el notable malestar del veïnat per l’estat de progressiva degradació en què es troba aquesta important zona de la ciutat.

El portaveu del PSC, Andreu Martín, remarca que els barris que hi limiten, com ara el passeig Prim, el Velòdrom i l’avinguda dels Països Catalans disposen d’espais públics de més qualitat i cuidats “i això agreuja l’aparent oblit del Mare Moles per part de l’ajuntament. Ha arribat el moment de fer una actuació que permeti garantir i millorar la qualitat de vida i les oportunitats de les persones que hi viuen i hi treballen”.

Martín assegura que cada cop és més creixent la preocupació de la ciutadania per la manca d’un manteniment adequat de l’entorn, que hi har carrers de primera i altres que no són prioritaris i cal fer front a aquesta situació. “Cal vetllar per assegurar condicions òptimes a tots els barris, alguns dels quals pateixen una deixadesa alarmant, i no només al centre de la ciutat”. I per això considera important “atendre les necessitats i els suggeriments d’entitats, comerciants i veïns i veïnes per conèixer de primera mà les inquietuds del barri i, a partir d’aquí, establir propostes de millora que puguin donar resposta a les seves demandes”.

En aquest sentit, els acords de la moció proposen una actuació ambiciosa fruit d’una diagnosi realitzada en col·laboració amb totes les entitats i col·lectius representants del barri que contempli una solució per a l’ús dels espais existents entre alguns edificis del carrer, per treure’ls de l’estat de brutícia i abandonament en què es troben.

Paraules clau:

Notícies relacionades