Back to top

El PSC reclama projectes per rehabilitar habitatges amb Fons Europeus

Els socialistes asseguren que, a hores d’ara i a diferència d’altres ciutats similars, no coneixen cap projecte del consistori reusenc per intentar rebre uns diners que es destinarien a millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat d’edificis antics.

El PSC de Reus insisteix en la necessitat de treballar en projectes municipals que es puguin acollir a la convocatòria de Fons Europeus Next Generation. En concret, aquest dilluns i des del barri Fortuny, s'han referit a l'eix de cohesió social d'aquests fons, un dels quatre eixos vertebradors del projecte i que permet rebre peticions per la reforma d'habitatges deteriorats, sobretot pensant en la millora de la seva eficiència energètica i accessibilitat.

En aquest sentit, els socialistes alerten que no tenen constància, a diferència d'altres ciutats de grandària similar, que el govern de Pellicer estigui preparant cap iniciativa per poder rebre part dels 4.000 milions d'euros que l'Estat Espanyol repartirà per projectes d'aquest tipus i amb els que es podrien rehabilitar zones envellides de la ciutat com el barri Fortuny, el Sant Josep Obrer o la zona del carrer Muralla.

Andreu Martin, Alberto Bondesio
Andreu Martín, portaveu del PSC Reus, i Alberto Bondesio, assessor del Grup Parlamentari Socialista al Parlament Europeu, al Barri Fortuny. 

Evitar l'estigmatització

El seu portaveu, Andreu Martín, explica que si aquestes zones de la ciutat no reben l'empenta necessària, poden quedar-se enrere i augmentar les situacions d'estigmatització i degradació que a hores d'ara ja es comencen a evidenciar. "El fet de poder instal·lar un ascensor en aquests edificis antics o millorar el seu aïllament per reduir la factura de la llum en els mesos d'hivern, pot evitar que veïns del barri acabin marxant per problemes econòmics o de mobilitat", ha assegurat Martín. 

Els socialistes han parat la mà, de nou, al govern municipal per treballar plegats en projectes que puguin encaixar en les línies marcades per la comunitat europea.

Paraules clau:

Notícies relacionades