Back to top

El PSC reclama que es mantingui la vorera en el projecte de Blancafort

Els socialistes asseguren que el projecte de la Generalitat per connectar l'avinguda de Cambrils, per la part posterior del Santuari de Misericòrdia, amb la Urbanització Blancafort només contempla un carril bici i no la construcció d'una vorera, com s'havia anunciat públicament. L'Ajuntament ho desmenteix.

El PSC demanarà al govern municipal al ple del pròxim divendres que reclami a la Generalitat la necessitat de connectar la urbanització Blancafort i el Tenis Reus Monterols amb la ciutat a través d'un carril bici i una vorera. Els socialistes asseguren que el projecte presentat pel Govern català només contempla un carril bici i no la construcció d'una vorera, com s'havia anunciat públicament.

Per això, després de reclamar al Parlament de Catalunya el passat mes de setembre una modificació del projecte per tal de tornar a incloure-la, els socialistes reusencs també demanaran al govern de Pellicer que insisteixi a la Generalitat la necessitat d'incloure totes dues vies, tant el carril bici com la vorera, en el projecte d'obres.

Els socialistes també plantejaran a l'executiu de Pellicer que l'Ajuntament de Reus ofereixi un nou servei d'atenció psicològica, tant per telèfon com de forma presencial, per garantir l'accés a serveis de salut mental a tota la població.

Tot plegat, apunten, davant l'augment de casos de malalties mentals, entre els joves principalment, i les dificultats amb què es troba la població per accedir de forma àgil a aquesta mena de serveis al sistema sanitari català.

L'Ajuntament afirma que la vorera es manté

Preguntat per aquesta qüestió, l'Ajuntament de Reus assegura que el projecte de nova via que connectarà el santuari de Misericòrdia i la urbanització Blancafort continua preveient tant la mobilitat tant per a ciclistes com un espai només per a vianants, en els mateixos termes que la Generalitat de Catalunya el va aprovar i presentar a la ciutadania i a l'associació de veïns ara fa un any.

El consistori recorda també que la Generalitat va optar finalment per ampliar el projecte, donant continuïtat al carril bici fins a Cambrils. Una vegada executada l'obra i el tram de la carretera passi a ser de titularitat municipal, l'Ajuntament podrà estudiar opcions per donar configuració urbana al pas segregat de vianants.

Paraules clau:

Notícies relacionades