Back to top

El PSC de Reus centra les mocions del juliol en la inclusió

El portaveu del PSC de Reus, Andreu Martín, ha convocat una roda de premsa per exposar les mocions que duran al plenari del pròxim divendres.

El PSC de Reus centra la mirada de les seves properes mocions en la inclusió, per tal de presentar una proposta que pretén fer de Reus una ciutat més segura, igualitària i accessible. Andreu Martín, alcaldable del partit socialista, considera que, tot i que la ciutat ha millorat en molts aspectes, encara hi ha locals comercials i espais públics on l'accessibilitat és complicada. 

Moció per problemes d'accessibilitat 

El principal accent del PSC es troba en els problemes d'accessibilitat presents a la ciutat. Els 45.000 habitants del Camp de Tarragona que tenen algun tipus de discapacitat reconeguda es troben amb barreres físiques en el moment d'accedir a espais públics i privats. Aquesta realitat és la que ha portat a Andreu Martín a donar resposta a un problema d'exclusió social, instant a la reforma dels espais privats i públics, tot i que la Llei 13/2014 ja ho contempla. 

Martín ha afirmat que creuen que «és més fàcil revisar que tots els locals que obren compleixin amb les normatives vigents i, més endavant, inspeccionar tota la resta d'establiments perquè també compleixin». A més, exposa que s'han de «facilitar l'obertura de locals, però també que aquests siguin accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, és per això que demanem que el Govern activi la línia de subvencions que té projectada en el Pla Estratègic de Subvencions perquè els establiments siguin accessibles».

L'exclusió social es troba també present en altres àmbits com, per exemple, en l'ús dels contenidors i dels semàfors. La manca d'una senyalització acústica impedeix que les persones que tenen una discapacitat visual puguin creuar correctament. És per això que els regidors del PSC consideren que també cal treballar en aquesta matèria d'accessibilitat. 

Moció de Salut

Finalment, la formació política proposa instar a la Generalitat a destinar el 15% del pressupost sanitari a l'atenció primària. El dificultós accés al servei públic de salut és un problema que evidencia la falta de personal. Una millora de la plantilla permetria evitar el col·lapse present als serveis d'urgència hospitalària. 

Paraules clau:

Notícies relacionades