Back to top

El PSC de Reus demana una millor atenció primària de salut

L'obertura immediata del dispensari del barri Gaudí, de totes les places de la residència Horts de Miró i el desdoblament del CAP Sant Pere són els punts clau de la moció que presentarà el grup socialista al ple de divendres.

L’incompliment en l’oferta de serveis que depenen de la Generalitat en l’àmbit sociosanitari i en l’educació dels 0 als 3 anys a la ciutat de Reus centren les mocions que el PSC de Reus presentarà divendres al ple municipal.

La formació política considera indispensable l’obertura immediata del dispensari del barri Gaudí perquè les més de 3.500 persones que viuen al barri s’han de desplaçar al CAP Llibertat. El fet que la població gran hagi de fer ús del transport públic per anar-hi comporta que rebin una atenció poc regular.

A més, insistiran en l’obertura total de la residència CAPI Horts de Miró, ara que des de finals de març la quarta planta havia de deixar d’acollir pacients Covid. «La demanda per accedir a una plaça de residència pública segueix sent important i, per això, és el moment d’obrir per complet la residència», diu el portaveu socialista, Andreu Martín.

El socialistes també reclamaran noves passes per al desdoblament del CAP Sant Pere. «Hem perdut una oportunitat magnífica per tenir un CAP Sant Pere de primera qualitat a l’antic hospital i al seu lloc tenim una part del CMQ que any rere any ens costa diners per la nefasta gestió que se’n fa des de la remodelació sanitària que va imposar el CatSalut», explica Martín.

L'educació dels 0 als 3 anys a ple

Finalment, Andreu Martín assegua que «a Reus s'han perdut 16 places públiques d’Escoles Bressol i 156 de subvencionades per l’Ajuntament, pel tancament de la Llar Municipal del Roser, que estava gestionada per Creu Roja». En aquest sentit, el grup municipal demanarà que es millorin les subvencions, s’incrementi el nombre de places i que la Generalitat asseguri un finançament adequat per evitar l’exclusió per motius socioeconòmics.

Paraules clau:

Notícies relacionades