Back to top

El PSC de Reus proposa millorar la Formació Professional

Els socialistes proposaran a l’Ajuntament instar al Departament d’Educació a impulsar un Pacte per la transformació i modernització de la Formació Professional i l’Aprenentatge al llarg de la vida

El PSC de Reus portarà al plenari d’aquest dijous una proposta de millora de Formació Professional. El portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, ha assenyalat que “els governs, municipals, autonòmics i estatals, han de desenvolupar polítiques ambicioses per garantir la seva cobertura universal amb participació dels agents socials i empresarials”.

Per això, Martín defensa que “invertir en Formació Professional és prioritari per enfortir la competitivitat de Reus i de Catalunya”, i ha sentenciat que “hi ha moltes reclamacions del Gremi de la Construcció i del de Fusters, per exemple, què demanen més formació dual per adequar l’oferta a la realitat de la demanda”.

Els socialistes han recordat que entre 2020 i 2021, el Govern de Pedro Sánchez ha transferit 86,2 milions d’euros per modernitzar la formació professional a Catalunya i fins al 2026 arribaran més de 1.000 milions. Cal destacar la transferència de 32,1 milions d’euros per a la creació de 17.125 places ordinàries i 3.300 noves places plurilingües. En total, Catalunya ha rebut el finançament del Ministeri d’Educació i Formació Professional per crear 20.425 places noves sense que el Departament d’Educació hagi fet constar quantes ha creat.

Per tot plegat, des del PSC proposaran a l’Ajuntament instar al Departament d’Educació de la Generalitat a impulsar un Pacte per la transformació i modernització de la Formació Professional i l’Aprenentatge al llarg de la vida; i instar al Departament d’Educació de la Generalitat a impulsar i fer efectiva l’equiparació de les condicions del professorat tècnic de la Formació Professional amb el professorat de secundària.

Paraules clau:

Notícies relacionades