Back to top

El PSC també se suma a les crítiques pels enderrocs d'edificis centenaris a Reus

Els socialistes demanen que es paralitzin els enderrocs a la ciutat fins que no es demostri que els edificis no tenen cap valor patrimonial.

El PSC a Reus exigeix "l'aturada immediata dels enderrocs d'immobles previstos a la ciutat fins que no es demostri que no tenen cap valor patrimonial". Els socialistes han registrat un seguit de preguntes a l'Ajuntament per aclarir perquè no estaven protegits els dos edificis noucentistes que el govern ha decidit tirar a terra. Un al passatge de l'Escorial, l'enderroc del qual ha de començar inminentment, i l'altre al carrer de Sant Llorenç, que pràcticament ja és tot a terra. 

Diuen els socialistes que cal "clarificar el polèmic enderroc de dos edificis noucentistes a la ciutat" i "evitar futurs conflictes". Andreu Martín, el portaveu del partit a Reus, diu que “cal que es revisin amb urgència els procediments realitzats i sesclareixin els motius que han portat a lenderroc duns edificis municipals centenaris, de gran valor històric, amb elements arquitectònics propis del noucentisme”. De fet, afegeix que hi ha més edificis en mal estat a la ciutat. 

edifici noucentista reus

Del Mas Totosaus a la fumera del passeig Mata

Martín recorda el desmuntatge de la fumera del passeig Mata, danyat per un llamp, que va significar la pèrdua d’un dels elements més característics del nord de la ciutat. A més, retiera les denúncies al voltant de com està el Mas Totosaus, que l'Ajuntament ja ha anunciat que adequarà. Amb tot, insisteix assegurant que "si aquest mas, que és un element patrimonial protegit, el tenen en un estat d’abandonament absolut, com han de tenir immobles que no disposen d’aquesta protecció?”. Per tot plegat, demana que s'identifiquin i es protegeixin els edificis arquitectònics amb valor patrimonial. 

Paraules clau:

Notícies relacionades