Back to top

El PSC torna a guanyar les eleccions a Reus 16 anys després

Els socialistes, amb Sandra Guaita al capdavant s'han imposat a la ciutat amb 8 regidors i poc més 8.500 vots, amb gairebé 3.000 vots de diferència respecte de la segona força, Esquerra Republicana.

Nit llarga a la plaça del castell, en una seu del PSC que vivia una nit de celebració que no es veia des que Pellicer va endur-se l'alcaldia ara fa 12 anys, després de 32 anys consecutius de governs socialistes a la ciutat. Només vuit mesos després de ser proclamada candidata a l'alcaldia, Sandra Guaita es perfila per ser la primera alcaldessa de la ciutat després dels resultats obtinguts aquest 28 de maig.

Passen de 6 als 8 regidors i més de 8.500 vots, que els situen en una posició de privilegi per recuperar l'alcaldia 12 anys després. Tot i reconèixer que l'abstenció els ha afectat, els socialistes s'han endut la victòria a gairebé tots els col·legis electorals de la ciutat.

Abraçades i llàgrimes d'emoció a la plaça del Castell, on la candidata va tenir un especial record per la regidora socialista, Carmina Pozuelo, desapareguda fa tot just 5 mesos, i també per Andreu Martín, qui havia de liderar la formació en aquestes eleccions municipals i que va acabar renunciant per motius personals.

Alegria també dels vuit regidors electes, entre els quals es troben càrrecs actuals i de noves, que no amagaven la felicitat de poder comptar amb una cadira al plenari. Ara, caldrà veure per quina opció opta Guaita: governar amb minoria, amb un pacte que no hi arribi a aquesta majoria o buscar un pacte més extens amb alguna de les dues formacions que li disputaven l'alcaldia, Esquerra Republicana i Junts.

Recupera l'entrevista la candidata del PSC Sandra Guaita

En una entrevista al Notícies de Canal Reus, Guaita ja ha assegurat que "s'asseuran a parlar amb tots aquells partits qui vulgui compartir projecte de ciutat", sense tancar portes a cap formació més enllà de la línia vermella marcada a VOX. A més, ha assegurat que l'executiva del PSC en l'àmbit català li dona "llibertat total" per pactar amb qui cregui oportú. La guanyadora de les eleccions també ha afirmat que deixarà la seva acta de diputada al Congrés a Madrid, un cop s'acabi la present legislatura, que serà més breu del previst després de l'anunci d'aquest dilluns de Pedro Sánchez, que les avança al pròxim 23 de juliol.

Paraules clau:

Notícies relacionades