Back to top

El PSC vol convertir l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana en habitatge social

Els socialistes asseguren que cal fer front de forma urgent a la manca d'habitatge de protecció oficial i a preus regulats, per la qual cosa a curt termini, també proposen arribar a acords amb la SAREB i els bancs per a la cessió de pisos que actualment estan buits.

El PSC ha presentat aquest divendres, primer dia de campanya electoral les seves propostes en matèria d'habitatge. Els socialistes asseguren que cal fer front de forma urgent a la manca d'habitatge de lloguer social i assequible a la ciutat de forma immediata pel que proposen signar convenis amb la SAREB i els bancs perquè els cedeixin i es gestionin directament per part del consistori.

A hores d'ara, la SAREB compta amb uns 120 pisos buits a la ciutat, a més de diversos terrenys per edificar. "Cal recordar que l'any passat Reus va ser la quarta ciutat catalana on més va augmentar el preu del lloguer. Aquesta és una dada que cal contrarestar com més aviat millor", ha asseverat l'alcaldable socialista.

La candidata Sandra Guaita també ha proposat convertir l'antiga caserna de la Guàrdia Urbana del carrer del Roser en habitatges de lloguer assequible. Segons els socialistes, l'edifici i les cotxeres disposen d'una superfície de 1200 metres quadrats, pel que s'hi podrien fer, a mitjà termini, una seixantena de pisos. Calculen que caldria una inversió aproximada de 5 milions d'euros, dels que una part, haurien d'arribar a través de fons europeus.

"Es tracta d'un edifici municipal al qual ara mateix no se li està donant cap ús. Si volem que els grans tenidors deixin de tenir pisos buits tancats, des de l'administració també hem de donar exemple", ha matisat l'alcaldable socialista, qui ha resumit que "en definitiva, mirarem de posar habitatge a disposició de les famílies i les persones que necessiten aquest lloguer social i assequible de la manera més urgent que puguem, a través de convenis amb bancs, però també rehabilitant edificis municipals que es trobin en mal estat i puguin ser habitables".

Paraules clau:

Notícies relacionades