Back to top

El PSC vol crear una divisió a REDESSA per promoure l'obertura de nous comerços

Els socialistes plantegen una nova figura de tècnic per assessorar administrativament els nous comerços que s'obrissin a la ciutat. Uns nous comerços que també comptarien amb bonificacions fiscals com una reducció de l'IBI, la taxa d'escombraries o la llicència d'obres, per ajudar a iniciar projectes.

El PSC de Reus vol crear una nova divisió dins l'empresa municipal REDESSA dedicada exclusivament al comerç de proximitat. Sota el nom de Redessa COM, els socialistes plantegen una nova figura de tècnic per assessorar administrativament als nous comerços que s'obrissin a la ciutat. "Sovint, són moltes les persones que volen obrir un negoci, però necessiten un acompanyament per conèixer bé cada passa que han de donar, i aquest referent ajudarà a realitzar els tràmits per iniciar el negoci", ha aprofundit el número dos de la candidatura, Josep Baiges.

Uns nous comerços que també comptarien amb bonificacions fiscals com una reducció de l'IBI, la taxa d'escombraries o la llicència d'obres, per ajudar a començar projectes. En una fase posterior, el PSC planteja adquirir locals buits als diferents barris de la ciutat a través d'aquesta nova divisió per garantir un lloguer assequible pels emprenedors. Així, asseguren, també podran complir amb les necessitats dels veïns de cada zona de la ciutat que en els darrers anys "han perdut molts comerços de proximitat".

En els dos últims eixos d'aquest REDESSA COM que proposa el PSC també hi figura la creació d'un pla estratègic comercial elaborat amb les associacions comercials de Reus com són la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus o l'Associació de l'Eix Comercial de les zones dels passeigs Prim i Sunyer de Reus, per exemple. D'altra banda, també aposten per una formació integral amb recursos estables i gratuïts, centrats sobretot en la digitalització dels comerços.

Paraules clau:

Notícies relacionades