Back to top

El PSC vol rehabilitar l'accelerador lineal de l'hospital

Des del grup municipal s'ha denunciat que aquesta mesura és injustificada i afecta greument el grau de recuperació dels malalts de càncer. El partit ha acusat tant al consistori com a la Generalitat de ser còmplices d'aquest tancament, i ha manifestat que, si és necessari, portarà el cas als jutjats.
Des del grup municipal s'ha denunciat que aquesta mesura és injustificada i afecta greument el grau de recuperació dels malalts de càncer

El PSC de Reus s'ha mostrat contundent respecte el tancament, a priori temporal, del tercer accelerador lineal de l'hospital Sant Joan, que es va efectuar ara fa una setmana i té previst rehabilitar-se a finals de setembre. Des del partit municipal es denuncia que aquesta mesura és inacceptable i afecta greument la recuperació dels malalts de càncer, i que des del partit es prendrà qualsevol mesura per resoldre aquesta situació, fins i tot portar el cas als jutjats. "Hem estat líders, capdavanters i referents i resulta que som el primer equipament a l'estat espanyol que tanca un accelerador lineal per vacances. És inaudit", sentencia el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín.

Aquesta és la primera vegada que es tancarà la màquina des de que es va posar en marxa l'any 2009, i això implicarà que els seus usuaris s'hauran de repartir en els dos altres acceleradors restants. L'activitat d'aquestes maquinàries ja supera lleugerament les xifres recomanades per la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica, i amb l'aturada de l'activitat d'aquest tercer aparell, la xifra pràcticament es doblaria. Les dades de SEOR també indiquen que les possibilitats d'èxit amb aquest tractament ronden un 30%, però que per cada dia que no es fa baixen un 3%. Segons el partit, tant l'alcalde Carles Pellicer com la regidoria de Salut de Reus i la Generalitat són responsables d'aquest tancament i d'aquesta precària activitat a l'hospital. "Cap d'ells ha posat el crit al cel ni ha demanat que es torni a activar aquest servei", afegeix Martín.

Segons el partit socialista, el tancament d'aquest aparell durant la temporada d'estiu suposaria un estalvi duns 20.000 euros. Una quantitat que, segons el grup municipal, no justifica de cap manera posar en perill la vida dels usuaris. Els socialistes faran un escrit manifestant el seu posicionament i demanant més detalls sobre aquest tancament, i en cas de no rebre resposta, valoraran qualsevol iniciativa per reactivar-lo.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades