Back to top

Quan tornaran les competicions?

L'inici del 2021 estava marcat com el començament de les competicions esportives de l'àmbit català. Les constants mesures aprovades pel PROCICAT per reduir la corba de contagis de la COVID-19, ha fet que les federacions hagin canviat, una vegada més, el tret de sortida de les competicions.

Els equipaments esportius plens de gom a gom per viure competicions és una imatge que farà gairebé un any que ja no es veuen. L'inici del 2021 era la data marcada per la gran majoria de Federacions Catalanes per tornar a competir. Totes aquestes previsions se n'han anat en orris després de les darreres restriccions, i a més a més, ha obligat les federacions a canviar les seves bases de competició. Per tant, com queden les competicions a hores d'ara?

Hoquei patins

L'hoquei patins estava preparat per tornar a competir el 16 i 17 de gener, però ja han anunciat que reprendran la competició un cop s'aixequin les mesures restrictives. En el cas que la represa s'allargui, des de la Federació plantegen la possibilitat de prescindir les jornades parelles de la majoria de calendaris i categories de competició.

hoquei

Futbol

El futbol tenia la intenció de tornar a partir del 9 i 10 de gener. La Federació Catalana ha subdividit els grups, disputarà algunes competicions a una única volta i manté els ascensos i els descensos, tant en categories inferiors com en sèniors fins a Primera Catalana.

Futbol sala

El futbol sala volia reprendre les lligues el 16 i 17 de gener. La mateixa Federació ha comunicat que els grups de 10, 12, 14 o 16 equips es disputaran a una volta, mentre que els grups de 6 i 8, es disputaran a dues voltes, eliminant la segona fase de la competició.

pexels

Bàsquet

El bàsquet tenia previst començar les competicions en dos caps de setmana, el 17 i el 24 de gener. L'ens federatiu va anunciar que no hi hauria ni ascensos ni descensos de manera general, i la lliga regular se substitueix per una competició anomenada "Copa Federació". Les categories que tenen relació amb les competicions estatals, tindran un sistema de joc específic.

Aquests només són alguns exemples, ja que cap dels esports esmentats ni dels absents, començaran quan tenien previst. Reus Deportiu Miró, Club Deportiu Riudoms, Tecnovit Alforja, Laguna de Cambrils i a partir d'aquesta setmana el Club Voleibol Reus, són els afortunats que estan competint perquè disputen una categoria estatal.

Paraules clau:

Notícies relacionades