Back to top

Quaranta anys de danses tradicionals a Reus

La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha omplert el calendari d'enguany de balls i festes amb motiu del 40è aniversari de l'organització.

El 2022 és any de celebració a la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. D'entrada perquè l'entitat celebra el seu 40è aniversari, però també perquè tres dels seus balls estan de commemoració. Aprofitant la millora de la situació pandèmica, des de l'organització prometen recuperar els carrers a través de festes tradicionals i danses. 

El Ball de Gitanes també celebra el seu 40è aniversari així com del 25è aniversari de la seva formalització. Com a última novetat, el Ball de Gitanes també està d'estrena, en aquest cas amb nova indumentària, la qual està basada en el model de l'Antoni Bofarull del s. XVII i XVIII. L'11 de juny es celebrarà el ball en qüestió a la Palma, seguit d'un sopar popular i una festa amb música. 

El Ball de Cercolets compleix 25+1 anys

Ball de Cercolets de Reus

El 25è (+1) aniversari del Ball de Cercolets es celebrarà el proper 2 d'abril a la plaça d'Evarist Fàbregas. La celebració busca tornar a l'era prepandèmica, però tal com reconeixen des de l'organització, les condicions no són les ideals. A les 6 de la tarda del mateix dia, hi haurà una cercavila que vindrà acompanyada amb els balls de Cercolets de les ciutats convidades de Tàrrega, Igualada i Tarragona. A partir de les 8 del vespre, un sopar popular precedirà a una actuació musical que donarà punt final a la jornada. 

Nova dansa pel Ball de Prims

El ball compleix trenta anys i amb aquest motiu des de l'organització han apostat per estrenar un nou ball que es mostrarà a la plaça del Castell, després d'haver celebrat una cercavila des del barri del Carme fins a l'esmentada plaça. Just després, tindrà lloc un ball de màscares i barrets. 

ball de prims

Torna l'Arbre de Maig 

Enguany, la celebració de l'Arbre de Maig durarà dos dies i no un, amb motiu del doble aniversari de la fundació i formalització de la Coordinadora de Danses. El dia 6 de maig començarà la celebració amb una cercavila per plantar l'arbre a la plaça de la Patacada, juntament amb l'estrena d'un nou ball parlat.

El dissabte 7 gaudirà de jocs tradicionals, així com d'un dinar popular i un segon cercavila amb el Ball de Pastorets. Un concert de música tradicional del Pirineu i de ball folk finalitzarà amb la jornada festiva. 

A tot això, la Coordinadora també té la intenció de presentar un nou ball parlat a la ciutat del qual, de moment, no n'han volgut dir massa bé res. 

Paraules clau:

Notícies relacionades