Back to top

Quatre anys formant-se per a l'excel•lència internacional

L'Institut Gabriel Ferrater és un dels quatre centres públics de Catalunya que imparteix el Batxillerat Internacional, un itinerari adreçat a alumnes amb un alt interès per l'aprenentatge.
Quatre anys formant-se per a l'excel•lència internacional

Fa quatre anys que l'Institut Gabriel Ferrater ofereix la possibilitat als seus alumnes de cursar el Batxillerat Internacional. Un itinerari adreçat a alumnes amb un alt interès per l'aprenentatge i que vol fomentar l'excel·lència educativa i l'aprofundiment curricular. Només quatre centres públics a Catalunya ofereixen aquesta possibilitat, i un d'aquests és el de Reus. "Donem sortida a tots els alumnes de la província. És un batxillerat que busca estudiants que tinguin molta curiositat i que siguin organitzats, no cal que siguin extremament intel·ligents", explica la professora del Batxillerat Internacional a l'Institut Gabriel Ferrater, Beatriz Comella.

Els alumnes del BI segueixen un itinerari homologat a tot el món i ofereix un ensenyament global, tant en ciències com en lletres. L'alt nivell d'exigència ve donat a través de més hores de classe i més feina fora de les aules. "Fèiem més hores que la resta dels alumnes, els dilluns ens quedàvem tres hores més a l'institut. A banda, durant els caps de setmana fèiem activitats extra, com esport o voluntariat", reconeix l'exalumne del BI, Marcel Torné Villasevil. "No és que sigui més difícil, sinó que s'han d'acostumar a seguir molt el ritme i nosaltres els hem de donar suport si es desmotiven", afegeix la mare d'una alumna de 2n de Batxillerat Internacional, Dolors Masdéu.

Una de les altres motivacions del BI és l'obertura de fronteres. Els alumnes tenen més facilitat a l'hora d'entrar a les universitats d'arreu del món, una conseqüència que ja s'està començant a veure a l'Institut Gabriel Ferrater. "Estic fent programació a l'Escola Politècnica Federal de Lausanne, a Suïssa", diu Marcel Torné.

Actualment l'Institut Gabriel Ferrater té dos grups de 18 alumnes del BI, un a primer i un a segon, i ja són quatre les promocions que se n'han graduat i han arribat a la universitat amb aquest tret distintiu.

Paraules clau: