Back to top

Per què el 13 d'abril és el Dia Internacional del Petó?

Us expliquem quin és l'origen del Dia Internacional del Petó, quins tipus de petó existeixen i quin és el seu significat

El Dia Internacional del Petó, el 13 d'abril, va néixer com a homenatge al petó més llarg de la història, protagonitzat a Tailàndia. El que ostenta en l'actualitat el rècord va durar ni més ni menys que 58 hores, 35 minuts i 58 segons. Però no sols això. També ens recorda la importància dels petons en les relacions humanes.

El petó sembla que es va originar a l'Índia, perquè és en aquest país on es conserven les primeres proves documentades d'haver-se produït. Concretament, es tracten d'unes figures esculpides en pedra on apareixen éssers practicant-los.

El petó és un acte universal que expressa amor, afecte i sentiments molt profunds. Però, tenen alguna utilitat? Segons els psicòlegs: Sí. Ja que a part de perpetuar l'espècie humana, ens ajuden a sobreviure emocionalment i a més hi ha els qui defensen que practicar-ho amb assiduïtat allarga la vida. 

Tipus de petons i el seu significat

Són una forma d'expressió, i el lloc en el qual es fan els petons influeixen també en el seu significat:

  • En els llavis significa interès, atracció i afecte. Sens dubte són símbol d'amor i desig. Segons la seva força i intensitat, denota a més, major atracció física.
  • En el front denota protecció, preocupació i tendresa. Qui et faci un petó així, sempre et cuidarà, perquè té veritables sentiments cap a tu. Solen estar associats a pares i fills, però també poden provenir de la teva parella.
  • A la mà, bàsicament és una mostra de cavallerositat. Això sí, si et besen en les dues mans alhora, també és símbol de protecció.
  • En el coll o l'orella. Són petons seductors i eròtics. Denoten passió ardent.
  • En el nas. La persona que et faci un petó en el nas segurament et farà riure molt. Però a més, té sentiments transparents cap a tu.
  • En la galta. En general són petons d'amistat i respecte. Si t'ho donen sense esperar-ho, és possible que la persona també estigui interessat en tu.

Paraules clau:

Notícies relacionades