Back to top

"Per què canviar de nau, si ja tenim un Mercat del Carrilet?"

L'Ajuntament de Reus ha comprat per 850.000 euros la nova nau per canviar el Mercat del Carrilet. Una inversió que els paradistes no veuen amb vols ulls.

Fa unes setmanes que coneixíem la notícia que l'Ajuntament de Reus adquiriria una nau ubicada a l'avinguda del Carrilet per a construir-hi el nou Mercat del Carrilet. Una compra que es va fer efectiva el passat dijous per un import de 850.000 euros

Una inversió que els paradistes no han vist amb bons ulls. A aquests 850.000 euros de compra de la nau, cal sumar-hi la quantitat de diners que caldrà per adaptar aquesta nau que, actualment, es troba en desús. Una xifra desmesurada que, segons denuncien els comerciants, es podria haver utilitzat per a reformar l'actual Mercat.

L'entorn de l'avinguda del Carrilet, no apte per a un mercat

Deixant de banda la qüestió econòmica, els paradistes remarquen que l'espai i l'entorn no és l'adequat per a un mercat, sobretot tenint en compte els vehicles de mercaderies que han de transportar els productes cap a la nau. De fet, asseguren que no entenen la decisió que han pres des del consistori i denuncien que és una acció exclusivament política.

A l'espera d'un projecte... i les eleccions municipals

Aquesta decisió política ha estat presa, a més, en un context preelectoral. Un aspecte que als comerciants del mercat també preocupa. Expliquen que, davant les municipals del pròxim mes de maig, els fa patir que aquest projecte torni a quedar a l'aire i el Mercat del Carrilet torni, altra vegada, a quedar-se en 'stand-by'

El nou Mercat del Carrilet, doncs, queda ara a l'espera que es redacti el projecte que defineixi com serà aquesta nova localització. Faltarà conèixer si el govern actual, o el nou govern a qui pertoqui, soluciona els dubtes i temors que els paradistes expressen i als quals, segons declaren, encara esperen resposta. 

El PSC defensa els paradistes

Les reaccions contràries a la reubicació del Mercat del Carrilet a aquesta nova nau també han arribat des de l'oposició. En concret, el PSC celebra que el consistori obtingui nou patrimoni, però no comparteixen la decisió que sigui destinat per a construir el nou mercat. Denuncien que els diners que destinaran a aquesta obra haurien servit, diuen amb paraules textuals, "fer una reforma integral del mercat i dignificar la zona". Però sobretot defensen que la decisió del govern no és la decisió que agrada, ni a paradistes, ni a veïns del barri. Tot i això, remarquen que lluitaran perquè el mercat es mantingui allà on es troba ara.

Paraules clau:

Notícies relacionades