Back to top

Què he de fer en cas d'accident químic?

Protecció Civil ha iniciat una campanya a través de diversos fulletons i vídeos explicatius que es difondran pels diferents municipis i xarxes socials. A més, s'està preparant un simulacre de confinament per tot el Camp de Tarragona de cara a la tardor.

Protecció civil ha arrencat una campanya amb la voluntat de respondre a les preguntes freqüents de la ciutadania sobre què fer en cas d'accident químic. Des de fa mesos treballen en unes taules de crisis amb les entitats veïnals del voltant dels polígons químics i en aquestes han detectat les inquietuds de la ciutadania, entre elles, saber què fer i que no en cas de risc químic.

Com a inici de campanya s'han fet uns fulletons i uns vídeos que responen a les preguntes més repetides. S'han fet en diversos formats: una versió de butxaca de la qual es faran 50.000 exemplars per repartir entre la població, una versió extensa i vídeos per les xarxes socials. Els materials s'han editat en català, castellà, anglès i àrab.

Es farà un simulacre a la tardor

En el marc d'aquesta campanya també s'està treballant en la instal·lació de sensors. Tot i això, encara s'ha de determinar quines han de ser les substàncies tòxiques que han de detectar els sensors, quants i on s'han d'instal·lar. A més, de cara a la tardor, es prepara un simulacre d'un accident químic amb confinament real de població del Camp de Tarragona, que també englobarà la indústria i les administracions locals.

Pel que fa al sistema Cell Broadcasting, l'enviament massiu d'alertes via sms, Protecció Civil exigeix al govern espanyol que els doni informació de forma immediata, ja que el pròxim 21 de juny s'acaba el termini per poder implementar-lo.

Paraules clau:

Notícies relacionades