Back to top

Què passarà durant el simulacre químic d'aquest dimecres?

El Camp de Tarragona viurà el simulacre d'accident químic més gran de la història. Prop de 65 mil persones estan cridades a confinar-se, en un escenari que contempla una fuita de clor on sonaran 20 sirenes

L'entorn del Polígon Químic Sud viurà aquest dimecres el simulacre d'accident químic més gran fet mai. Prop de 65 mil persones de Tarragona, Vila-seca, Salou, La Canonja i Reus estan cridades a fer un exercici de confinament a dos quarts de set, quan sonaran una vintena de sirenes de les 45 que hi ha repartides en tot el complex químic. 

Una prova que sorgeix de la demanda, tant de veïns com d'administracions, de millorar la comunicació en cas d'accident, per evitar així repetir episodis com el que van passar el 14 de gener del 2020 amb l'explosió a l'empresa IQOXE. 

Durarà 15 minuts

El simulacre durarà 15 minuts i les sirenes emetran dos sons diferenciats: un d'inici i un de final, a tres quarts de 7. Durant aquest període de temps, es demana que la població participi activament a la prova i que tothom que es trobi a l’exterior es confini a casa o a l’edifici més proper, tanqui portes i finestres i aturi els aparells de climatització. A més, es recorda que l’evacuació, és a dir, marxar del lloc on et trobis NO és segur, i que, per tant, no cal anar a buscar als infants a l’escola o a les extraescolars, i que tampoc és segur quedar-se dins un vehicle.

La data i horari de la prova, dimecres 2 de novembre a dos quarts de set, s’ha consensuat amb els municipis amb l’objectiu de maximitzar la presència de població als seus domicilis a les zones on es practicarà el confinament i també per poder implicar les activitats extraescolars i els comerços. En aquest sentit, es proposen, dins l'objectiu principal que és el de confinar-se, aturar l'entrenament en cas dels clubs esportius; i abaixar persianes, en el cas de comerços.

Paraules clau:

Notícies relacionades