Back to top

“Queden pocs dies per trencar el sostre sanitari”

L'investigador de la URV, Álex Arenas, assegura que la propagació del COVID-19 a l'estat espanyol, ara, és pitjor que a Itàlia
Mapa.

Un equip de 8 investigadors, entre ells membres de la URV i de la Universitat de Saragossa, han posat en marxa, de manera voluntària i sense finançament, un model matemàtic que prediu el risc de contagi del coronavirus a l’estat espanyol.

Aquesta eina permet anticipar-se a la propagació del COVID-19 i també té en compte els contagis que poden fer les persones asimptomàtiques. De fet, l’investigador de la URV, Àlex Arenas, assegura que "queden pocs dies per trencar el sostre sanitari"

Àlex Arenas, URV.

Consideren que cal ampliar les restriccions de mobilitat

mapa

Álex Arenas subratlla que la principal manera d’aturar el contagi és reduint el nombre de contactes entre les persones. Alerta, també,  de la gravetat de travessar el sostre sanitari i col·lapsar els hospitals.

En base a l’anàlisi de dades, basades en els patrons de mobilitat de les persones i el cens, asseguren que la situació a l’estat espanyol és pitjor que la d’Itàlia. 

Arenas considera que "el govern de l’estat espanyol hauria de decretar la mobilitat restringida total", a excepció dels serveis bàsics.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades