Queixes per l'atenció de les entitats bancàries
La pandèmia ha modificat molts hàbits. Un d'ells, l'increment de tràmits en línia que abans s'havien de solucionar anant a una oficina o una institució. Això, que per a molta gent és un estalvi de temps i recursos, per a d'altres ha suposat un autèntic trasbals. I en aquest aspecte, alguns usuaris de les entitats bancàries diuen estar-ne tips.
Als horaris limitats per fer coses a la finestreta, s'hi suma ara la necessitat de demanar cita prèvia i el fet que no s'atengui en persona per a determinats tràmits. La gent gran en són els principals damnificats, però també molta gent més jove que denuncien que han de perdre hores en cues interminables. És el cas del Miguel Angel, que denuncia que "només vull enviar diners a un familiar i per fer-ho haig de poder entrar a l'oficina abans de les 11.00 h. He vingut tres dies i sempre hi ha cues llargues. Ahir vaig aconseguir entrar a les 11.05 h i ja no em van voler fer el tràmit". El mateix denuncia la Glòria Guinovart, que diu que "a mi m'agrada que m'atenguin, que si tinc un problema me'l solucioni una persona. N'estic farta".
L'escull digital
El fet que molts tràmits s'hagin de fer, ara, per via telemàtica i que calgui demanar cita prèvia també és un motiu de crítica. La Nadia diu que "molta gent estem enfadats" i el Joan Carles Sancho assegura que "a nosaltres encara ens ha agafat prou joves però hi ha gent més gran que els suposa un problema". La Maria Pena també diu que "reps missatges al mòbil alertant que t'estan estafant i aquell missatge acaba sent l'estafa. Hi ha molt poca confiança ara mateix amb els bancs".
Els veïns de les zones més perifèriques de la ciutat sumen encara una altra queixa a tot plegat. El tancament de les oficines als seus entorns immediats. Marc Massó, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, que assegura que hi ha barris a la ciutat en els quals no hi ha cap caixer automàtic. "Això obliga als veïns i veïnes a desplaçar-se per fer coses tan senzilles com treure diners", rebla.