Back to top

Queixes a l'escola La Vitxeta per suposat adoctrinament en relació al procés

L'escola reusenca La Vitxeta i l'institut Joan Puig i Ferrater de la Selva del Camp se sumen als centres educatius que han rebut queixes de famílies per un suposat "adoctrinament" en relació al procés.
L'escola reusenca ha rebut crítiques per haver posat "Els Segadors" als alumnes del centre

El Ministeri d'Educació aplega més d'una vintena de queixes de famílies d'arreu del país per un suposat "adoctrinament" als centres educatius en relació al procés independentista. Aquest és el cas de l'escola reusenca La Vitxeta i l'institut Joan Puig i Ferrater de la Selva del Camp.

En el cas de l'escola reusenca, diversos pares han denunciat que anteriorment s'ha rebut a la canalla amb "Els Segadors". Des de la direcció de l'escola es recorda que aquest és l'himne nacional oficial de Catalunya, i que el professorat va decidir escoltar-lo com a "acte en defensa de la democràcia, de la llibertat de decidir i per denunciar els atacs que està patint el procés sobiranista". L'escola també destaca que en cap cas es fa "discurs d'història identitària i nacional", i que els alumnes arriben a les aules amb idees prèvies adquirides fora de l'entorn escolar.

D'altra banda, les queixes a l'institut selvatà s'han produït per la convocatòria al centre de "vagues polítiques". Des del Ministeri s'ha precisat que són moltes altres les denúncies davant de fets similars, però que moltes s'han estimat més continuar en l'anonimat "per por a les represàlies".

Paraules clau: