Back to top

Qüestió de segones oportunitats

Donar una segona opció als joves desmotivats. Aquesta és l'objectiu del Centre de Noves Oportunitats, un programa adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys que no han finalitzat amb èxit els seus estudis i que no tenen feina.
Qüestió de segones oportunitats

El Centre de Noves Oportunitats és un programa destinat a joves d'entre 16 i 24 anys que no han finalitzat amb èxit els seus estudis i que no tenen feina. L'objectiu és alliberar-los de la motxilla de fracassos que porten a l'esquena, i demostrar-los que són capaços de fer moltes coses.  El centre ofereix una formació als joves, tant en competències com en sectors professionals, per tal de poder orientar-los sobre futurs estudis o pel món laboral.

La directora del CNO al Camp de Tarragona, Azahara González, afirma que "es fa servir una metodologia vivencial i d'aula perquè puguin tornar a trobar el pla vital i professional".

Precisament això és el que necessiten els joves que acaben recorrent al centre. El Manel, el Raúl i la Clara van trobar-se amb els estudis truncats per diversos motius, i acudir a aquests tallers els està ajudant a decidir en què volen convertir el seu futur.

El CNO va ampliar la seva oferta quan va rebre la petició d'afegir Menors Estrangers No Acompanyats (MENA). És per això que va pensar una fase d'alfabetització prèvia i d'aprenentatge d'idioma bàsic per tal de poder inserir aquests joves al programa formatiu. Així van entrar al CNO el Yassin, la Hafha i l'Abdel.

Paraules clau: