Back to top

Qui hi ha darrere del Centre Aquàtic i de Fitness?

Duet Spa & Sports va ser l'única empresa que es va presentar al concurs i, per tant, el va guanyar. Doncs bé, segons ha pogut saber Canal Reus, l'empresa compta amb un conegut fons d'inversió al darrere.

Sixth Street Partners és una societat d'inversió nord-americana que s'ha fet coneguda a casa nostra aquest estiu, després de la compra d'un 25% dels drets televisius del Futbol Club Barcelona per 519 milions d'euros. I segons ha pogut saber Canal Reus, aquest fons d'inversió també està al darrere de l'empresa Duet Spa & Sports, almenys pel que fa al finançament del Centre Aquàtic i de Fitness. 

Què té Sixth Street Partners?

six
Florentino Perez, president del Real Madrid, i Alan Waxman, Co-fundador i CEO de Sixth Street Partners

La societat es va fundar el 2009, i compta amb seixanta mil milions d'euros en actius sota la seva gestió. A banda dels drets televisius del Barça, el fons d'inversió també ha adquirit el 30% del nou Santiago Bernabéu del Reial Madrid (360 milions d'euros) i disposa del 20% del capital dels San Antonio Spurs, franquícia de l'NBA que ha guanyat fins a cinc anells de la millor lliga de bàsquet del món. Una operació que va superar els mil cinc-cents milions de dòlars. I aquests només són alguns dels actius que controla Sixth Street Partners.

Múscul econòmic

Per tant, no deixa de ser sorprenent que, amb el fons d'inversió que hi ha darrere del Centre Aquàtic i de Fitness, l'empresa Duet Spa & Sports vulgui cedir el projecte a una filial seva. En conseqüència, caldrà estar expectants sobre les anunciades discrepàncies jurídiques en la formulació del contracte, el principal obstacle que impedeix que el Centre Aquàtic i de Fitness tiri endavant. 

Paraules clau:

Notícies relacionades