Back to top

"Qui m'hauria de protegir, m'està fent fora de casa"

La Jennifer és una veïna de la Casa dels Mestres a Reus, un bloc de pisos de protecció oficial municipal. El seu desnonament està programat per dimecres, 13 de setembre, amb un gran desplegament policial

El pròxim dimecres, 13 de setembre, està programat el desnonament de la Jennifer. És una veïna de la casa dels mestres que viu allà des de fa 8 anys: un pis que estava cedit a uns familiars de la seva exparella fins que van morir. Aquell bloc és de protecció oficial de l'Ajuntament, però segons la Jennifer, el consistori mai ha volgut parlar amb ella per a regularitzar un contracte de lloguer en aquell mateix habitatge.

Ella compta amb un informe de vulnerabilitat, té contracte de feina, una discapacitat i ha estat víctima de violència de gènere: tots els requisits per a poder accedir a un habitatge de protecció social. Malgrat tot, lamenta que l'Ajuntament no hagi col·laborat en oferir-li una oportunitat per a viure-hi.

L'Ajuntament es defensa

Des de Canal Reus ens hem posat en contacte amb l'Ajuntament per a conèixer la seva versió d'aquest cas. El consistori ha confirmat que l'habitatge és propietat de l'Ajuntament de Reus i forma part de la Borsa de Lloguer. Aquest està destinat a finalitats socials, però sempre complint els requisits de la borsa. Remarquen que "el pis disposa de tres habitacions" i que, per tant, "està destinat a famílies usuàries amb necessitats", mentre que fins ara està ocupat per una sola persona. L'Ajuntament acaba dient que la persona que ocupa ara mateix el pis és usuària de Serveis Socials i que ells mateixos han valorat que "té a l'abast altres opcions d'habitatge". 

Paraules clau:

Notícies relacionades