Back to top

Quim Vilafranca rep un reconeixement a la seva trajectòria castellera

El casteller dels Xiquets de Reus, Quim Vilafranca, ha rebut el premi a la setzena edició de la Nit de Castells, celebrada aquest passat cap de setmana a Valls.

El Centre Cultural Municipal de Valls ha acollit aquest dissabte la setzena edició de la Nit de Castells, una gala que cada inici de temporada serveix per reconèixer iniciatives, moments i colles de l'anterior temporada i que, de fet, és el punt de partida de la següent temporada.

Un dels premis més importants i emotius de la desena que s'entreguen cada any és el premi a la trajectòria, que reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa vinculació a aquesta tradició. Un guardó que ha rebut el reusenc Quim Vilafranca, fundador, excap de colla i casteller en actiu dels Xiquets de Reus des de fa més de 40 anys.

Vilafranca ha recollit el premi visiblement emocionat enmig d'una ovació per part del públic present. El reusenc ha volgut agrair el reconeixement i ha recordat alguns dels moments clau de la història de la colla amb seu al carrer Rosich: la temporada 1996, quan els Xiquets van assolir per primer cop els castells de 9 pisos amb Vilafranca al pis de terços o la diada del Mercadal del 2015, quan la colla reusenca va carregar per primer cop el 4de9 folrat, duent a plaça l'anomenada 'Tripleta màgica'.

Enguany també s'ha premiat als Moixiganguers d'Igualada com a colla de la temporada, a la Fundació Pau Casals amb el premi Ambaixador de Castells, la Tàrraco Arena Plaça com a plaça de la temporada i el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals dels Castellers de Vilafranca amb el premi al Moment casteller de l'any, entre d'altres.

Paraules clau:

Notícies relacionades