Back to top

Quin és l'origen de la forta pudor que fa a Reus des de fa dies?

Canal Reus ha rebut desenes de trucades les darreres hores per alertar d'una forta pudor que és sobretot intensa a les nits i que obliga la gent a tancar les finestres

Des de fa diversos dies i sobretot nits que veïns de la zona sud de la ciutat però també del centre han començat a notar una forta pudor que, en alguns casos, asseguren que és tan intensa que mareja. De fet, fins i tot alguns d'ells diuen que han de tancar les finestres a la nit per poder sopar i després dormir. 

Les trucades provenen de la zona del Velòdrom, el barri de Monestirs, els Països Catalans i la plaça de les Oques, però també del carrer de les Galanes i la zona del Ploms, així com la plaça de Catalunya. La principal hipòtesi és que es tracti dels purins que hi ha a la carretera de Cambrils, però els mateixos veïns asseguren que mai havien sentit una pudor tan forta en indrets tan poc habituals.

Valentí Rodríguez, president de l'associació de veïns del Mas Vilanova diu que "és molt desagradable" i que "semblen els purins que alguna vegada s'han olorat però que mai d'aquesta manera ni amb aquesta intensitat". Puri Flores, de l’associació de veïns de La Pastoreta assegura que “sembla olor de claveguera, que vingui de baix i tot barrejat”. Comenta que aquest dimarts al matí, passejant per Reus, ha coincidit amb molta gent que “també ho han sentit” al llarg de les darreres nits.

L’Ajuntament, consultat per aquesta redacció, no es posiciona. Fonts consultades asseguren no tenir-ne constància mentre que, oficialment, no hi ha hagut resposta.

Episodi intens

Alguns dels veïns que s’han adreçat a Canal Reus asseguren que les olors van començar dissabte al vespre. D’altres alerten que el dia més intens va ser diumenge. El Velòdrom i la zona dels Països Catalans són els indrets que més han denunciat l’episodi. Són indrets en els quals és habitual que se sentin pudors a purinsEl que sorprèn és que les mateixes olors es notin al centre, on els veïns que s'han posat en contacte amb Canal Reus reiteren que mai s'havia sentit una pudor similar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades