Back to top

Quina funció té el dipòsit gegant que s'està instal·lant a Cambrils?

Mesura més de 13 metres de longitud i 3,5 metres de diàmetre 

Seguint el ritme d’obres previst i una vegada finalitzada l’excavació, avui s’ha iniciat la col·locació del dipòsit separador d’hidrocarburs a la Rambla Jaume I, entre el carrer Drassanes i el Club Nàutic. El sistema mesura 13 metres de longitud i 3,5 metres de diàmetre i per això s’ha  hagut d’utilitzar una grua de grans dimensions amb braç extensible per col·locar-lo dins el forat.   

Base de formigó

diposit cambrils

Els treballs previs per instal·lar aquest dipòsit van començar a finals de març i van consistir en perforar el sòl per clavar unes planxes metàl·liques per aguantar el terreny, l’excavació de la zona per ubicar el dipòsit, i el formigonat de la base mitjançant una tècnica pel drenatge del nivell freàtic. La base de formigó serveix per ubicar el dipòsit a la cota adequada per la recollida d’aigua de pluja, que ve condicionada per la nova canalització dels col·lectors de pluvials. 

Pretractament de l'aigua de pluja

diposot 3

El dipòsit permetrà un pretractament de l’aigua de pluja abocada a la platja per separar elements sòlids i flotants i eliminar els olis i greixos que arrossega de la superfície dels carrers, tal com exigeix la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta actuació forma part de la remodelació de la xarxa de col·lectors, prevista dins del projecte de remodelació de la Rambla Jaume I i els carrers adjacents. A més de la col·locació del dipòsit, aquesta setmana l’empresa adjudicatària treballarà en la xarxa de pluvials del carrer Roger de Flor sud, els col·lectors a la Rambla entre carrer Barques i Roger de Flor, les rases i serveis de la plaça Aragó i els serveis residuals i pluvials de la rotonda del Nàutic

Paraules clau:

Notícies relacionades