Back to top

Quines són les apps que més fan servir els periodistes de Canal Reus?

Quines són les aplicacions mòbils imprescindibles en el dia a dia d'un periodista?

Hem preguntat als periodistes de la redacció de Canal Reus quines són les aplicacions mòbils que més utilitzen en el seu dia a dia. Aquestes han estat les més repetides en les seves respostes.

ConvoappTGN

Aquesta aplicació, desenvolupada pel Col·legi de Periodistes de Tarragona permet que els convocants, empreses o institucions puguin pujar les seves convocatòries de premsa. Tal com explica el Joel Reche "serveix per tenir controlades totes les convocatòries de la demarcació i evitar que ens passi per alt qualsevol cosa".

convoapp

Aparcar

Rodes de premsa, actes, entrevistes... Una part molt important de la feina dels periodistes té lloc fora de la redacció, i amb aquesta aplicació és possible pagar zones blaves i aparcaments de Reus, Cambrils, Tarragona i Salou. Com assegura la Paula Jansà "els periodistes sempre anem amb presses a tot arreu i no tenim temps per perdre posant el parquímetre cada vegada".

aparcar

Twitter

Tot i els canvis d'algoritmes i la incertesa del seu futur, Twitter continua sent una de les xarxes social més utilitzada pels periodistes per tal de mantenir-se informats, seguir fonts oficials i també experts i persones referents en els seus camps. Per exemple, en el cas del Joel Gomis, considera que Twitter "és imprescindible per conèixer les últimes hores de l'esport local".

twitter

Trello

El dia a dia d'un periodista pot arribar a ser un caos. Per això és fonamental poder-se organitzar. Trello és una aplicació que compta amb el teu taulell de tasques a fer, llistes... La Paula Montalvo la fa servir ja que que "és molt intuïtiu i té diverses opcions, com ara crear 'To Do Lists' i assignar tasques a diferents persones amb qui comparteixis el taulell".

trello

Whatsapp

No necessita presentació. Grups, videotrucades, enviament de fotos... Whatsapp continua sent la plataforma de missatgeria més utilitzada. Segons Joel Reche "hem d'estar connectats gairebé 24 h i el Whatsapp ens permet organitzar-nos de manera interna amb la redacció, però també per parlar amb contactes, polítics, entrevistats, etc.".

whatsapp

Notes

Molts cops no hi ha temps d'esperar a arribar a la redacció per començar a escriure les cròniques, i aplicacions com Notes són la solució. La Clara Marquiegui considera que és molt útil per "apuntar els punts claus d'una roda de premsa i arribar a la redacció amb la notícia estructurada al cap".

notes

Office 365 / Outlook / Calendar

Correu electrònic, documents en línia, fulls de càlcul, presentacions, videotrucades, equips de treball... Les apps de l'entorn Office són una eina imprescindible per tots els redactors de Canal Reus. Paula Jansà en destaca el calendari, que "és compartit entre tots els membres de la redacció i facilita molt les coses".

office

Càmera

Més enllà de les càmeres professionals, les càmeres del mòbil s'han convertit en un aliat imprescindible pels redactors, especialment els d'una televisió. Fotografies, vídeos i, fins i tot, connexions en directe per a la televisió, en cas d'urgència, són alguns dels usos que diàriament li donen els periodistes de Canal Reus.

camera

Sticker Maker

A la vida no tot és treballar, i molts dels redactors coincideixen en destacar diverses aplicacions que permeten crear  "etiquetes" divertides a partir d'imatges i fer-les servir a Whatsapp. Més d'un polític local ha acabat convertit en "etiqueta" estrella d'algun grup de periodistes segurament, sense ser-ne conscient. La Clara Marquiegui ho té clar, l'aplicació és imprescindible "per fer més divertides les converses del grup de redacció".

sticker makler

Paraules clau:

Notícies relacionades