12:00 - 12 desembre 2017
Cambrils al Plat
Rap arromescat amb papada de porc | Cambrils al plat
Us proposem un mar i muntanya, un tipus de plat típic de la cuina catalana que es caracteritza per barrejar tot tipus de carn amb peix o marisc, i que en aquest cas, a més, acompanyarem amb un bon romesco.

EL RESTAURANT: CAL TENDRE
El Damià Capafons i la Lucía Díaz són els cuiners del restaurant Cal Tendre, un establiment acollidor a prop del port de Cambrils.
El plat que ens proposen avui és un mar i muntanya amb un protagonista destacat de la cuina local: el romesco, amb una presentació fóra de l’habitual. Mireu mireu...
LA RECEPTA: RAP ARROMESCAT AMB PAPADA DE PORC
INGREDIENTS PER A DUES PERSONES:
- 1 cua de rap
- 1 papada de porc
- 100 g ametlles
- 100 g avellanes
- 1 nyora
- 1 llesca de pa
- 1all
- ½ kg de tomàquet madur
- Sucre
- Pebre negre
- Pebre vermell
- Romaní
- Sal
- Oli d’oliva
ELABORACIÓ
- Netegeu el rap, deixant-ne els lloms. Feu racions d’uns 200 grams.
- Envaseu els lloms al buit amb sal i un raig d’oli d’oliva i coeu-los a 80º durant 7 minuts.
- Netegeu la papada de porc i envaseu-la al buit amb un gra d’all, romaní i oli d’oliva i coeu-la a 80º durant 10 hores.
- Per fer l’arromescat, torreu les avellanes i les ametlles. Fregiu el pa, l’all i la nyora i tritureu-ho tot, afegint-hi una cullerada de pebre vermell i la sal.
- Per fer la melmelada de tomàquet, peleu els tomàquets, traieu les llavors i poseu-los a coure amb el sucre durant 20-25 minuts a foc mitjà. Quan estigui cuit, tritureu-ho fins que quedi ben fi.
- Cobriu el rap amb la picada seca de romesco i fiqueu al forn durant 4 minuts.
- Talleu la papada a daus i marqueu-la a la planxa.
Presentació:
Poseu una mica de melmelada a la base del plat, i poseu el rap a sobre, acompanyant-lo amb la papada.
