Back to top

Rates, brutícia i excrements a tocar d'una escola de Cambrils

Mares i pares de l'escola La Bòbila de Cambrils asseguren que fa una dècada que demanen enllestir la urbanització de l'entorn i poder comptar amb un parc i zones d'ombra a la zona escolar.

Un grup de pares i mares d'alumnes de l'escola la Bòbila de Cambrils ha tornat a aixecar la veu per l'estat dels terrenys que envolten, gairebé totalment, el centre educatiu. L'escola, inaugurada fa 10 anys, està envoltada de terrenys on s'hi haurien d'haver construït cases i zones verdes. Una dècada després, però, són solars a mig urbanitzar, amb herbes, nombrosos excrements de gossos i quadres de llum en mal estat. Tot plegat se suma a les dificultats de mobilitat que es produeixen entorn l'escola durant l'entrada i sortida dels alumnes.

Expliquen que han tingut diversos contactes amb el consistori cambrilenc. Tant l'AMPA, com la direcció del centre, com pares i mares a títol individual, han demanat a l'Ajuntament el manteniment de l'entorn, construir alguna zona verda o un parc al costat de l'escola i plantar alguns arbres -que ja tenen l'espai destinat a la vorera- per comptar amb zones d'ombra. Asseguren, però, que el consistori sempre passa la pilota a la promotora propietària dels terrenys.

Cansats de no rebre cap solució, els pares i mares, amb el suport de l'AMPA, han obert una recollida de signatures pública a través de la plataforma change.org amb l'objectiu d'aglutinar el màxim suport possible.

Escola Bovila cambrils

L'Ajuntament manté que no té competències

Una problemàtica que el municipi arrossega des de fa una dècada i sobre la qual l'Ajuntament de Cambrils també ha volgut dir la seva. Ho ha fet el regidor d'Educació del consistori, Alejandro García, el qual assegura que l'ajuntament només té competència pel que fa a l'edifici en sí, però no als terrenys que l'envolten, que són, segons assegura, de titularitat privada.

En qualsevol cas, ratifica que des del consistori ja s'està treballant per donar resposta a la demanda dels pares i mares dels alumnes de La Bòbila de Cambrils. Això sí, continuen sense fixar una data al calendari, com ja va passar, ara fa un any, a través d'un document que l'ajuntament de Cambrils va enviar a una de les mares afectades.

Paraules clau:

Notícies relacionades