Back to top

El Raval de Santa Anna serà peatonal el 2021

Si la situació pandèmica ho permet, l'Ajuntament té previst licitar el projecte abans de final d'any. Finalment s'ha decidit apujar el ferm i igualar-lo amb les voreres per reduir el temps de les obres i no provocar afectacions al comerç.

L'Ajuntament de Reus manté el calendari de la peatonalització del Raval de Santa Anna. És un dels projectes estrella de l'actual consistori en matèria urbanística. Així es va vendre, com a mínim, durant la campanya electoral. La voluntat és promoure el pas de vianants i fomentar així el comerç. El projecte tirarà endavant en els propers mesos sempre que ho permeti la situació pandèmica. 

Marina Berasategui, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, explica que "el projecte es licitarà abans d'acabar l'any" i per tant, les obres podrien començar el primer trimestre del 2021. De fet, seran unes tasques ràpides, perquè la voluntat és que no tinguin una afectació en els comerciants de la zona, que són, al cap i a la fi, els que han de sortir beneficiats segons el govern de la mesura. "Aquest és un dels motius que ens ha fet escollir l'opció més ràpida, apujar el ferm i igualar-lo amb les voreres", diu Berasategui. 

Dos projectes, una solució

I és que inicialment l'Ajuntament havia previst una reforma integral del Raval de Santa Anna. S'havia plantejat canviar la cara totalment, aixecar tot el carrer i reconstruir-lo amb un format més amable per al vianant. Ara bé, atenent a la necessitat d'agilitzar al màxim les obres, finalment s'ha optat pel projecte més barat i més ràpid d'executar. 

De moment es peatonalitzarà la primera fase, des del carrer de Santa Anna i fins a la plaça del Prim. Un cop enllestida aquesta part, es redactarà el projecte de la segona fase, que allargarà la peatonalització de la Raval fins a la plaça de Catalunya. 

Raval Santa Anna

Paraules clau:

Notícies relacionades