Back to top

Reaccions agredolces de l'oposició davant el canvi de gestió de l'Hospital

Els partits reconeixen que serà positiu que la Generalitat assumeixi el control del centre sanitari per acabar amb el dèficit, encara que lamenten que és una situació que ha arribat tard i de manera forçada.
Els partits reconeixen que serà positiu que la Generalitat assumeixi el control del centre sanitari

L'oposició ha aplaudit que l'Hospital passi a ser íntegrament de la Generalitat. La decisió que finalment s'ha fet pública aquest matí ha estat celebrada pels diferents partits del consistori, encara que també ha despertat matisos i crítiques envers el procediment d'aquest canvi de gestió. Un canvi que segons Ciutadans i la CUP, arriba massa tard. "Malauradament ens reconforta veure que el temps ens ha donat la raó, nosaltres fa més de set anys que estem soles en aquesta defensa. Els ajuntaments no poden gestionar hospitals", explica la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Marta Llorens. "Algunes de les solucions que s'estan donant ara es podien haver donat abans. Tenim la sensació que ens han estat posant el peu al coll per arribar a aquest punt que nosaltres no tenim més remei que admetre el que se'ns ha proposat. Tot i això, l'ideal hauria estat finançar millor l'hospital", ha afegit la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Pepa Labrador.

Des del Partit Popular també s'ha destacat que això servirà per solucionar el dèficit de 2,5 milions que havia acumulat aquest any el centre sanitari. "Nosaltres pensem que no hi havia cap altra solució, pagàvem dues vegades per la sanitat. Estem convençuts que això donarà molta tranquil·litat als professionals que treballen a l'hospital", ha dit el portaveu del PP a l'Ajuntament de Reus, Sebastià Domènech.

D'altra banda, el partit socialista s'ha mostrat més reticent respecte el canvi de mans de la governança, mostrant-se dubtós respecte les conseqüències futures d'aquesta decisió i la seva influència en el territori. "Tenim molts dubtes i voldríem que CAT Salut ens presentés una solució global del territori. No entenem que només se solucioni la qüestió de Reus", ha reconegut el portaveu del PSC a l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín.

Des de l'oposició també s'ha posat en comú que encara queden incògnites per destapar, com per exemple com es gestionaran les empreses públiques del voltant del Grup Salut, com és el cas del CMQ.

Paraules clau:

Notícies relacionades