08:00 - 22 desembre 2021
Especials
RECEPTA | Arbre de Nadal de pasta fullada i xocolata
És una recepta molt fàcil de preparar, a més, també la podeu adaptar i fer-la salada o farcir-la d'algun altre element com melmelada, deixeu volar la vostra imaginació!
És sens dubte una de les receptes nadalenques que no poden faltar, sobretot si som molt llaminers o tenim petits a casa. A més és molt fàcil de preparar, té pocs ingredients i es fa en menys de mitja hora. El seu resultat és espectacular i l'èxit està garantit.
Ingredients:
- 1 ou
- 2 làmines quadrades de pasta fullada
- Crema de cacau (250 g)
- Sucre glaç
Preparació
- Anem escalfant el forn a 200 graus mentre fem la preparació de la nostra recepta.
- El primer que farem, serà estendre les dues masses de pasta fullada.
- Escalfarem uns 20 segons la crema de cacau perquè pugui estar una miqueta més líquida.
- Untem la crema de cacau sobre una de les làmines cobrint-la per complet.
- Seguidament, posarem damunt la segona làmina de pasta fullada amb cura perquè quedin completament ajustades. Si no ho fem bé, ens serà complicat després refer l'error.
- Dibuixem amb l'ajuda d'un ganivet una forma d'avet de Nadal i retallem.
- Amb la pasta sobrant i talladors de galeta, podem fer diferents formes per tal d'aprofitar-la, a més de dibuixar una estrella que col·locarem després en la cúspide del nostre arbre.
- A continuació, farem talls a banda i banda de l'arbre, sense arribar al centre, el qual deixarem com el tronc.
- Les tires que hem tallat, les retorçarem com si fossin tirabuixons.
- Col·locarem l'estrella en la cúspide i pintarem tota la superfície amb ou prèviament batut.
- Introduirem el nostre arbre al forn i el deixarem coure durant uns 14 minuts i a 200 graus centígrads.
- Per a adornar, podem empolvorar amb el sucre per a simular la neu.
Si per contra, som més de salat que de dolç, aquesta recepta també pot adaptar-se a la perfecció i queda boníssima si substituïm la crema de cacau per una base de tomàquet i orenga, una salsa pesto o de formatge o espinacs entre altres.