08:00 - 10 desembre 2023
Especials
RECEPTA | Arbre de Nadal de pasta fullada i xocolata
Es tracta d'una recepta molt senzilla de preparar i, a més, teniu la opció de adaptar-la, ja sigui fent-la salada o farcint-la amb algun altre ingredient com melmelada. Deixeu anar la vostra imaginació!
És, sens dubte, una de les imprescindibles receptes nadalenques, especialment si som amants dels dolços o tenim petits a casa. La gran notícia és que la seva preparació és senzilla, amb pocs ingredients i es fa en menys de mitja hora, garantint un resultat espectacular i èxit assegurat pel paladar.
Ingredients que necessitaràs:
- 1 ou
- 2 làmines quadrades de pasta fullada
- Crema de cacau (250 g)
- Sucre glaç
Pensa que pots adaptar els ingredients al teu gust! Si prefereixes opcions salades, aquesta recepta és adaptable substituint la crema de cacau per base de tomàquet i orenga, salsa pesto o de formatge, o fins i tot espinacs, oferint una proposta deliciosa per a tothom.
Preparació:
- Preescalfem el forn a 200 graus mentre preparem la recepta.
- Estenem les dues masses de pasta fullada.
- Escalfem la crema de cacau durant uns 20 segons perquè sigui més líquida.
- Untem la crema de cacau sobre una làmina, cobrint-la completament.
- Col·loquem la segona làmina de pasta fullada amb cura, ajustant-la bé.
- Amb l'ajuda d'un ganivet, dibuixem la forma d'un avet de Nadal i retallem.
- Amb la pasta sobrant, podem fer altres formes i una estrella per la cúspide.
- Fem talls als costats de l'arbre, sense arribar al centre, que deixarem com el tronc.
- Retorçam les tires tallades com tirabuixons.
- Col·loquem l'estrella a la cúspide i pintem tot amb ou batut.
- Introduïm l'arbre al forn i deixem coure uns 14 minuts a 200 graus.
- Per a decorar, podem empolvorar amb sucre per simular la neu.
I ja tens el postre llest per gaudir-lo!