11:00 - 25 juny 2020
Especials
Recepta de bou amb arròs
Aprèn a fer l'àpat tradicional per la Festa Major de Sant Pere de Reus seguint aquesta recepta

Recepta per a 4 persones
Ingredients
- 700 g de jarret de bou o de vedella a daus
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 tomàquet petit
- 1 cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- 2 culleradetes d’herbes seques: orenga, sajolida, farigola i sàlvia
- 1 polsim de canyella
- 20 g de farina
- 100 cc de vi ranci
- oli
- sal
- pebre
- 300 g d’arròs
Preparació
- Enrossiu la carn amb oli fins que faci crosta
- Afegiu-hi una juliana de cebes i pastanagues i deixeu que agafi color
- Poseu-hi la cabeça d’alls, la tomaca ratllada i les herbes
- Quan la tomaca estigui integrada al sofregit, tireu-hi la canyella i la farina i remeneu per repartir-la bé
- Immediatament, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-li fer un bull
- Mig cobriu-ho d’aigua i tapeu la cassola
- Feu-ho coure a foc lent fins que la carn sigui tova, unes dues hores, depenent de la qualitat de la carn.
- Si en acabar hi ha massa suc, poseu el foc ben fort fins que es vegi lluent i acaramel·lat
- Bulliu l’arròs amb aigua i sal.
- Escorreu-lo, passeu-lo per aigua freda i condimenteu-lo amb oli i herbes
- Acompanyeu el plat amb aquest arròs.