08:39 - 20 març 2024
Especials
Recepta dels tradicionals bunyols de vent
Els passos a seguir per cuinar aquest dolç tradicional del període de la Quaresma
Els bunyols de vent són el dolç més típic de la Quaresma, el període de 40 dies que precedeix la Pasqua. Es tracta d'unes masses arrodonides, que fregides poden arribar a augmentar fins a dues vegades el seu volum original, per la qual cosa acaben inflant-se, i per aquest motiu se'ls anomena "de vent". En alguns casos, poden estar farcits de crema, xocolata, etc.
Recepta dels bunyols de vent
Ingredients
- 1 quilo de farina
- 7 ous
- 25 grams de llevat premsat
- 300 grams de sucre
- 30 grams de matafaluga
- 30 grams de celiandre
- 10 grams i un pols de sal
- 3 peles de llimona ratllada
- 10 cl d'anís
- 5 cl de llet
- Oli
Preparació
- Desfeu el llevat en la llet tèbia.
- Poseu la farina en un marbre formant un volcà i aneu-hi incorporant tots els ingredients menys l’oli i 50 g de sucre.
- Treballeu-ho una bona estona fins que la massa sigui elàstica i fina, de manera que en estirar-la no es trenqui.
- Feu una bola amb la massa, poseu-la en un recipient, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar en un lloc temperat durant unes 2 hores, fins que dobli de volum.
- Aneu agafant trossos de pasta i, amb els dits untats d’oli, doneu-hi forma rodona, feu-hi un forat al mig i aneu-los fregint en oli força calent.
- Quan siguin rossos d’un costat doneu-hi la volta.
- Escorreu els bunyols i empolvoreu-los amb sucre.
Variacions
Un cop fets, es poden ruixar els bunyols amb anís o moscatell. Es pot infusionar la matafaluga i el celiandre.
Font: gastroteca.cat, Viquipèdia