Back to top

Recepta per a fer els tradicionals blaiets a casa

El 3 de febrer és Sant Blai. La tradició de menjar "blaiets" en aquesta data perdura en el temps i atrau petits i grans.

No tenen cap secret, i alhora tenen tots els secrets del món. Els blaiets són, bàsicament, galetes de mantega, però no només són galetes de mantega. Aquí us oferim una de les múltiples maneres de fer blaiets a casa. Animeu-vos!

Ingredients per a una trentena de blaiets

  • 120 g de mantega
  • 120 g de sucre
  • 300 g de farina (cada pastisser té una barreja preferida)
  • 2 ous
  • Un pessic de llevat químic
  • Ratlladura de llimona (al gust)
  • Rovell  per pintar els blaiets 

I comencem!

El primer que s'ha de fer és una pasta amb la mantega i el sucre. A la barreja hi sumarem, primer els ous i després la farina, el llevat químic i la ratlladura de llimona. Aquesta serà la base dels nostres blaiets i l'haurem de deixar reposar. Després s'estira i es fan les galetes (és quan les pintem amb el rovell d'ou), que caldrà fornejar a uns 160º entre 7 i 15 minuts, en funció del forn. La idea és que quedin torrats al gust. 

Marcador de blaiets

Un dels elements més característics d'aquesta galeta és la imatge de Sant Blai. Un relleu que s'aconsegueix a través d'un marcador

Paraules clau:

Notícies relacionades