20:30 - 28 octubre 2021
Especials
Recepta de panellets de pinyons
Vols aprendre a preparar panellets de pinyons? Amb aquesta recepta en faràs de boníssims.
S'acosta la castanyada, i això vol dir que és el moment de preparar panellets. En aquesta recepta t'ensenyarem com fer els tradicionals panellets amb pinyons.
Ingredients
- 250 g d'ametlla crua mòlta
- 200 g de sucre
- 150 g de patata o moniato
- Ratlladura de llimona
- Farina
- 1 ou
- 80 g de pinyons crus
Elaboració
- Renteu bé les patates i bulliu-les amb la pell.
- Un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Un cop fet, deixeu-lo refredar.
- A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla crua mòlta i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la amb excés per no estovar-la fins aconseguir una massa uniforme.
- Un cop tingueu la massa, que servirà com a base, deixeu-la reposar a la nevera unes 6 hores.
- Un cop la massa hagi reposat, heu de donar-li forma als panellets, empolsant-vos les mans amb farina per evitar que s'enganxi.
- Quan els panellets ja tinguin la forma arrodonida, passeu-los per la clara de l'ou i cobriu-los de pinyons.
- Col·loqueu els panellets en una safata i pinteu-los per sobre amb el rovell de l'ou.
- Un cop tingueu tot a punt, poseu la safata al forn a una temperatura elevada, d'uns 250ºC, de 8 a 10 minuts.
- Deixeu-los refredar dins del forn per evitar que se us trenquin al treure'ls.