Back to top

Recepta de panellets de pinyons

Vols aprendre a preparar panellets de pinyons? Amb aquesta recepta en faràs de boníssims.

S'acosta la castanyada, i això vol dir que és el moment de preparar panellets. En aquesta recepta t'ensenyarem com fer els tradicionals panellets amb pinyons. 

Ingredients

  • 250 g d'ametlla crua mòlta 
  • 200 g de sucre
  • 150 g de patata o moniato
  • Ratlladura de llimona
  • Farina 
  • 1 ou
  • 80 g de pinyons crus

Elaboració

  1. Renteu bé les patates i bulliu-les amb la pell. 
  2. Un cop toves, escorreu-les, peleu-les i prepareu un puré mentre encara són calentes. Un cop fet, deixeu-lo refredar
  3. A continuació, afegiu-hi el sucre, l'ametlla crua mòlta i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barregeu la massa sense remoure-la amb excés per no estovar-la fins aconseguir una massa uniforme.
  4. Un cop tingueu la massa, que servirà com a base, deixeu-la reposar a la nevera unes 6 hores.
  5. Un cop la massa hagi reposat, heu de donar-li forma als panellets, empolsant-vos les mans amb farina per evitar que s'enganxi. 
  6. Quan els panellets ja tinguin la forma arrodonida, passeu-los per la clara de l'ou i cobriu-los de pinyons. 
  7. Col·loqueu els panellets en una safata i pinteu-los per sobre amb el rovell de l'ou.
  8. Un cop tingueu tot a punt, poseu la safata al forn a una temperatura elevada, d'uns 250ºC, de 8 a 10 minuts. 
  9. Deixeu-los refredar dins del forn per evitar que se us trenquin al treure'ls. 

Paraules clau:

Notícies relacionades