Back to top

Reciclar en temps de coronavirus, més necessari que mai

Des dels serveis de recollida d’escombraries alerten que s’estan trobant cada cop més problemes a l’hora de fer la seva feina.
brossa

El confinament, més enllà de despertar el sentit musical o artístic de la població, també dóna peu a posar ordre als habitatges.

Es tracta d’una proposta que s’ha traduït en moltes persones endreçant casa seva, que alhora ha comportat una neteja de trastes que acaben als contenidors. Una situació que ha donat lloc a escenes de deixalles en llocs on no toca, com per exemple ha passat a Alforja. 

Crida a la responsabilitat

Des de Secomsa, l’empresa que gestiona els residus a la comarca del Baix Camp, fan una crida a la responsabilitat de la ciutadania a reciclar correctament, amb la voluntat d’evitar nous contagis entre la plantilla de la companyia. La presidenta de l'empresa, Rosa M. Abelló, apunta que si les deixalles es deixen al carrer, els operaris les han de tocar, amb el risc que això implica.

Una feina, la dels treballadors de les escombraries, que no pot ser feta des de casa. De fet, de la plantilla, solament els administratius i personal d’oficines pot seguir treballant d’aquesta manera. El teletreball no és viable pels equips que s’encarreguen de gestionar els residus i és per això que fa setmanes que han pres mesures per evitar el màxim de riscos possibles. Abelló explica que s'han partit els torns, a més de posar les mesures higièniques necessàries per poder seguir treballant.

ok

Desinfecció de contenidors 

Per la seva part, l’empresa assenyala que en un període de dos i tres dies, netegen i desinfecten tots els contenidors dels municipis on treballen per la seguretat de tothom, però insisteixen en què la gent no deixi ni bosses ni deixalles a la via pública. Per tot plegat, des de l’empresa posen especial èmfasi en ser responsables a l’hora de llençar la brossa, també per la pròpia salut.

És per això que recomanen baixar les escombraries de la forma més cívica possible, per facilitar la feina als treballadors i alhora, evitar contagis a la comunitat. Durant el confinament, les deixalleries municipals i la comarcal estan tancades, motiu pel qual Secomsa demana que la gent no llenci residus que no poden anar als contenidors. En definitiva, reciclar d’una forma més conscient i eficaç en temps de coronavirus.

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades