Back to top

Reclamen la necessària cura del patrimoni arquitectònic de Reus

El debat és sobre la taula i diverses entitats ja reclamen que s'accelerin processos de protecció d'elements urbanístics emblemàtics per evitar nous enderrocs abans no sigui massa tard.

Els primers que van criticar l'enderroc d'una casa centenària d'estil noucentista al carrer de Sant Llorenç, van ser els amics i amigues de la Unesco a Tarragona. Admeten que tot i que administrativament s'ha fet tot bé, entenen que la cura d'aquest tipus d'elements urbanístics va més enllà dels primers que van criticar l'enderroc. L'edifici amenaçava la seguretat dels vianants, després que des del 2004 no s'hi hagués fet cap actuació d'arranjament. Tot plegat ha tornat a posar sobre la taula la gestió del patrimoni arquitectònic a Reus.

L'associació Espais Ocults, també considera que no es cuida prou aquest tipus d'edificis emblemàtics. Alerten que, si en aquest cas s'ha fet tard, també caldria evitar situacions similars en altres elements patrimonials. "El Mas Totosaus n'és un clar exemple", diu Eliseu Bàrcena, el seu president. De fet, l'entitat ha enviat un comunicat per exposar les seves línies argumentals al respecte. Entenen que cal que la societat també s'hi involucri i es treballi de forma transversal, perquè "no només és un problema polític". 

escorial reus

Crítiques a les xarxes i a l'Ajuntament

Aquest dimarts el PSC va protestar per la inacció del govern al voltant del patrimoni urbanístic emblemàtic. També les xarxes socials van bullir el passat cap de setmana amb la participació, també, del president de la Generalitat, Quim Torra. 

Entrevista


do montsant

Paraules clau:

Notícies relacionades