Back to top

Reclamen que s'obri la residència d'Horts de Miró, acabada fa 5 anys

El centre d'Horts de Miró es va inaugurar l'any 2012, però només en funciona el CAP. Els sindicats denuncien que la residència, encara inactiva, s'està malmetent en no fer-ne ús i que, a més, ningú sap qui n'és propietari.
El CAPI d'Horts de Miró, al camí de l'Aigua Nova

La primera pedra del CAPI Horts de Miró es va col·locar fa 7 anys. Havia de ser un centre com el del Barri Fortuny, que integrés atenció primària i residència per a gent gran. A dia d'avui, però, l'única funció activa és la de CAP. El centre es va inaugurar dos anys i mig després d'iniciar les obres, però només en la seva part assistencial. Els sindicats sectorials afirmen que la idea, encara en època Innova, era que el gestionés Sagessa, però finalment ha estat l'Institut Català de la Salut qui administra aquest CAP. Pel que fa a la residència, cap notícia. Les places no estan concertades per la Generalitat malgrat que, a l'equipament, segons els mateixos sindicats, només falten ells llits i el personal.

Els mateixos treballadors sanitaris apunten que, si el terreny de l'actual cinema Palace el pot ocupar una residència privada, és perquè hi ha demanda suficient perquè el sector públic no s'oblidi de les instal·lacions pendents. 'Si veiem que una empresa privada té potencial per posar avis a la residència, creiem que això, que és públic i està acabat, s'hauria de posar en marxa, perquè són 5 anys els que porta parat i s'està malmetent', es lamenta Alfred Maza, secretari d'organització i comunicació d'USITAC.

El centre té capacitat residencial per a 58 persones i de centre de dia per a 20. Tot i els intents dels sindicats per saber a qui han de dirigir les seves reclamacions, a dia d'avui ningú els ha sabut contestar qui és el titular del centre integrat. 'Jo ja dubto si ningú sap que això existeix', etziba Maza.

'Hem parlat amb CatSalut, amb Infraestructures, amb la direcció de l'Institut Català de la Salut a Tarragona i ningú sap de qui és'.

La Generalitat, per la seva banda, afirmava, fa unes setmanes, que totes les places públiques de Reus estaven plenes i, de fet, hi havia llista d'espera. Al·legaven, però, falta de recursos per poder-ne obrir de noves.