Back to top

El reconeixement a les sanitàries marca el 8M a Reus

Un recorregut per algunes de les residències de gent gran a la ciutat ha servit de prolegomen per a una concentració a la plaça del Mercadal per reclamar la igualtat entre gèneres.

El 8 de març d'aquest 2021 passarà a la història per les mesures restrictives imposades contra la pandèmia i també per ser un dia gris i plujós. Ambdós condicionants han estat suficients per deslluir una protesta que cada cop guanya més adeptes. Amb tot, aquest 8M, Reus s'ha bolcat a reconèixer la tasca de les professionals sanitàries en plena lluita contra la COVID. Les treballadores i les usuàries de les residències han estat les primeres protagonistes del dia. 

8M 2021 concentració Mercadal

Recorregut per les residències

8m

Un grup de dones s'ha mobilitzat arreu de la ciutat, recorrent les residències de gent gran, per lloar la tasca de les professionals que, durant tota la pandèmia, han cuidat dels avis i àvies. En cada centre s'ha llegit un manifest i s'han fet càntics a favor de la lluita feminista, que les usuàries han secundat. 

El recorregut pels centres residencials ha acabat a la plaça del Mercadal on s'ha dut a terme una concentració unitària, amb la presència de representants de l'Ajuntament i de totes les entitats convocants (l'Hora Violeta i la Plataforma 8M a Reus, així com sindicats com la CGT). Més de 200 persones han participat de la concentració en la qual s'ha llegit un manifest a les portes del consistori. 

8M 2021 concentració Mercadal

Entrevista

Parlem amb Marta Minguella, integrant de la Plataforma 8M Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades