Back to top

El reconeixement de Timecode, impuls per a l'Escola de Cinema

La nominació als Òscar de Timecode dóna prestigi a l'Escola de Cinema de Reus. El curtmetratge porta segell reusenc a través de l'ECIR, una implicació que es pot llegir com una inversió de futur per als alumnes del centre. Aquesta nominació pot suposar un revulsiu per als estudiants i professors si, tal com diuen ells mateixos, després saben demostrar el que valen
Alguns dels alumnes del curs de direcció de l'ECIR

Qualsevol centre d'estudis vol tenir prestigi, i la nominació als Òscar del curtmetratge Timecode pot suposar-ho per a l'Escola de Cinema de Reus. Els seus alumnes estan contents, saben l'esforç que ha suposat engegar l'ECIR i rebre un reconeixement com la nominació a l'Òscar la pot fer passar a una altra lliga. Qui sap si es pot convertir en el revulsiu necessari per posar en marxa la Reus Film Office, a dia d'avui desada en un calaix municipal.

Els estudiants admeten que haver passat per l'Escola que ha participat en una cinta nominada als Òscar els donarà prestigi, però no els regalarà res. 'Està clar que és bo per a tota l'escola i per a nosaltres, no saps fins a quin punt, però segur que serà positiu', afirma José Gil, alumne de l'Escola. 'En part sí, assegura Lluís Giménez, un altre dels alumnes, 'després el que compta és el que fem i el que treballem. L'escola adquireix prestigi, per tant, els alumnes que sortim d'aquesta escola arrosseguem el prestigi'.

Les classes, per exemple, de guió, de direcció o de muntatge segueixen, esperant com es resolen els Gaudí, Goya i, sobretot, els Òscar. No en són part implicada directament, però els èxits es poden encomanar i, algun d'ells, afirma convençut que, entre ells, hi ha almenys un futur guanyador de Goyas.

Paraules clau: