Back to top

Reconstrueixen un antic forn de pedra al Montsant

Una quinzena de joves procedents de diverses parts del món han reconstruït durant dues setmanes un antic forn de pedra al Parc Natural del Montsant. A banda de treballar la pedra seca, els participants també han reformat el pati d'una de les escoles del municipi amb l'objectiu de convertir-lo en un espai més natural.
Camp de treball 'Connecta't Montsant'

El camp de treball 'Connecta't al Montsant' ha portat al consistori de Cornudella una quinzena de joves d'arreu del món a treballar la tradicional tècnica de la pedra seca. Durant les últimes dues setmanes el grup ha reconstruit un antic forn de calç situat al Monestir de Sant Blai i ha reformat, també, el pati de l'escola Dr. Piñol i Aguadé del municipi.

El propòsit del projecte és convertir la superfície llisa del pati en una zona d'esbarjo natural, que convidi als infants a relacionar-se amb el medi ambient.

"Per als joves del camp, ha estat un descobriment aprendre a fer marges amb pedra seca. És un treball que s'ha de fer amb molta paciència i meditació", explica la monitora del camp de treball, Anouchka Tournier.

En aquesta primera edició del camp, els participants no només han treballat en la construcció de marges sinó que han realitzat diferents activitats lúdiques. Les nits a la vila han estat plenes de castells i correfocs.

El Camp de Tarragona ja compta amb 11 camps de treball de diferents tipus, 3 d'ells internacionals. Aquest estiu han participat un total de 237 joves, una xifra que va augmentant any rere any.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades