Back to top

Rècord de participació en la "Reus Viu el Vi"

La "Reus Viu el Vi" ha celebrat aquest cap de setmana la seva desena edició, i ho ha fet amb xifres rècord de participació. Ha servit més de 60.000 tastos de vi i 35.000 degustacions gastronòmiques. D'altra banda, com a novetat, als matins de dissabte i diumenge s'ha celebrat la 1a. Mostra del Vermut de Reus, i se n'han repartit unes 2 mil degustacions. Les bones xifres de dissabte, però, s'han vist deslluïdes per la inestabilitat meteorològica de diumenge.
suc de raïm

Una vintena d'estands han ofert als visitants de la fira un gran nombre de vins procedents de diferents punts del territori. Dissabte a la tarda la plaça de la Llibertat s'ha quedat petita davant un gran nombre de persones que no s'han volgut perdre l'oportunitat de degustar aquesta beguda i acompanyar-la d'alguna tapa, música i molt bon ambient. La "Reus Viu el Vi", però, ha comptat amb un altre protagonista: enguany el vermut ha tingut més presència que mai. Així ho explica el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà: "El vermut sempre ha tingut un paper molt important, però amb aquestes nou edicions anteriors sempre hi havien estands una mica disgregats. I aquest any, celebrant el desè aniversari, vam pensar de fer una cosa diferent. Vam parlar amb tots els que formen la marca de Vermut de Reus a veure com veurien fer una trobada i una mostra del vermut de Reus, i la veritat és que tots van dir un "sí" entusiasta".

A la vermutada hi han participat els 8 vermuts que s'inscriuen en la marca Vermut de Reus. Però també hi ha hagut els invitats Vermut Lacuesta, l'únic que es comercialitza de La Rioja, i l'aperitiu Cap de Ruc, de Cornudella del Montsant.

Tots els que s'han apropat a degustar vermut els ha agradat molt la iniciativa. La Montserrat Sans diu que "hem volgut venir per sortir una mica, per veure l'ambient, i em sembla una bona iniciativa perquè tot el que sigui promocionar els productes de la terra em sembla magnífic". La Judit Ciurana afegeix que "sempre anem el diumenge a fer el vermut, doncs avui, aquí". I el José Báez diu que "per a mi és especial perquè és la primera vegada que vinc a Reus i, realment, m'agrada molt".

La música ha estat un element destacat durant tota la fira. A més, enmig de la festa s'hi ha pogut veure, també, l'actuació de l'Àliga petita de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades