Back to top

Recordant l'1 d'octubre nou mesos després

La plaça de l'U d'octubre s'ha omplert aquest dissabte a la tarda de llaços grocs i urnes amb motiu d'un acte de reconeixement de l'1 d'octubre. Durant tota la jornada, l'ANC i els CDR han organitzat un seguit d'activitats homenatjant totes les persones implicades amb els fets.
1 octubre

Groga i festiva. Així s'ha mostrat aquest dissabte a la tarda la plaça de l'U d'octubre amb motiu d'un acte de reconeixement de l'1 d'octubre. La trobada, convocada per l'ANC, els CDR i altres entitats independentistes, ha volgut ser un homenatge a tots aquells qui van participar en els fets. "Qualsevol cosa que va tenir una actuació destacada a l'1 d'octubre estarà aquí representat. Els membres pujaran a l'escenari a dir unes paraules, i es projectaran uns vídeos sobre aquella data a Reus", reconeix el coordinador de l'ANC a Reus, Jaume Ollé.

La jornada s'ha iniciat amb una desfilada de cotxes grocs d'època pel centre de Reus i una gimcana cultural popular a la tarda. Tot i això, l'acte central ha sigut a les 8 del vespre, amb la participació del politòleg Ramón Cotarelo i diferents implicats en la jornada de l'1 d'octubre. Fa tres mesos que des de l'Assemblea s'està preparant aquesta jornada, i es reconeix que és important anar-ne convocant habitualment. "Hem d'anar fent actes i sortir al carrer, com també s'estan fent a Barcelona", afegeix el membre de l'ANC, Raimon Ibañez.

1o

Tot i que aquest acte ha sigut paral·lel a la manifestació convocada a Barcelona aquest mateix dissabte, l'Òmnium ha omplert dos autobusos que han sortit de Reus cap a la capital. La jornada a la plaça U d'octubre ha costat prop de 6 mil euros, una xifra que s'intentarà recuperar amb donatius dels participants.

1o

Paraules clau:

Notícies relacionades