Back to top

Recordant l'auge de la Castanya de Prades

La vila vermella era, fa unes quantes dècades, un gran punt d'exportació de castanyes. Els castanyers d'aquesta zona fa anys que pateixen les conseqüències d'un fong fet que ha disminuït gran part de la producció d'aquest fruit tant característic d'aquestes dates.

Les muntanyes de Prades era una zona amb una important exportació de castanyes. Actualment el municipi de Vilanova de Prades segueix sent coneguda per aquest fruit autòcton però La Febró, Capafonts i el poble de Prades també n'eren un referent. A la vila vermella, per exemple, la castanya suposava la producció més important del municipi, superant la de la patata de Prades.

Antoni Anselmo, president de la Cooperativa de Prades assegura que fa uns anys "sortia un camió diàri ple de castanyes de Prades" per exportar-les a les problacions de les comarques tarragonines i també de Lleida. 

D'això ja en fa tres o quatre dècades. Actualment els castanyers d'aquesta zona no gaudeixen de gaire bona salut. Fa uns anys la malaltia del Xancre va esdevenir una plaga en aquest tipus d'arbres a través d'uns fongs fent que s'assequin les seves branques. La producció per tant ha disminuït molt.

Paraules clau:

Notícies relacionades