Back to top

Recordar el 18A per prevenir l'odi i el terrorisme

La vila marinera ha celebrat un acte en homenatge a les víctimes de l'atac terrorista del 18 d'agost del 2017.

Divuit d’agost. Es tracta d’una data que, de ben segur, quedarà gravada en la memòria dels cambrilencs i cambrilenques per sempre. El d’avui, un dijous de cinc anys més tard d’aquella maleïda nit, ha estat nuvolós, gris, acompanyat d’un vent lleuger i sense aquell sol brillant que ens ha il·luminat els darrers dies.

Són cinc anys, un lustre de l’atac terrorista que va patir la vila marinera, amb una víctima mortal, d’entre moltes altres persones que en van resultar afectades. Des del consistori s’ha volgut fer un acte de solidaritat dedicat a tots aquells que van patir-ho en primera persona, just al davant del Club Nàutic, al passeig marítim, que és el lloc on van produir-se els fets d’aquella matinada del divuit d’agost de 2017.

"Víctimes de segona"

Després del minut de silenci, on podia sentir-se la calma de les onades del mar de fons, el batlle cambrilenc, Oliver Klein, ha dirigit unes paraules als assistents per desitjar que actes com aquest “ajudin a prevenir l’odi i el terrorisme”. Per la seva banda, la representant de les víctimes de Cambrils ha expressat que aquestes "se senten de segones", com també que no estan rebent ajuda institucional.

Flors blanques i música per la pau

L’esdeveniment, que ha comptat amb la presència de representats polítics dels diferents àmbits de la societat, com també dels cossos d’emergències i seguretat, ha estat acompanyat de la música d’un duet de corda i ha comptat amb una extensa ofrena floral, en senyal de pau. Desenes de cambrilencs i cambrilenques s’han acostat als voltants de l’acte oficial, un any més, per recordar en silenci una nit que desitgen que mai ningú hagi de tornar a viure.

Paraules clau:

Notícies relacionades