Back to top

El rectorat de la URV es decidirà en segona volta

Josep Pallarès ha guanyat la primera volta però no ha aconseguit el 50% dels vots. Això obliga a una segona votació en la qual Pallarès s'enfrontarà a l'actual rectora, María José Figueras. Mercè Gisbert queda despenjada però se suma a la candidatura de Pallarès.

Les eleccions al rectorat de la URV requeriran una segona volta. Aquest dimecres al matí s'han donat a conèixer els resultats de les votacions que s'han fet durant la setmana i de forma telemàtica i que han donat la victòria a Josep Pallarès. Ara bé, el marge de vots no ha estat suficient per ser proclamat rector en primera volta i ara s'engega el mecanisme d'una altra votació que enfrontarà Pallarès amb Maria José Figueras.

Pallarès ha aconseguit més del 45% dels vots de les eleccions al rectorat de la URV. La seva ha estat la candidatura més votada en pràcticament tots els segments de població de la universitat, especialment els estudiants, que tot i ser el col·lectiu amb menys participació representa el gruix més nombrós del cens electoral. Maria José Figueras ha quedat segona amb un 35% de vots i ha aconseguit la victòria amb el personal docent i investigador no permanent.

En tercera posició ha quedat Mercè Gisbert, amb menys del 20% dels vots. Gisbert ha anunciat que se suma a la candidatura de Josep Pallarès.

Eleccions a principis de juny

Ara arrenca la segona volta que comptarà amb una campanya electoral que arrenca aquest mateix divendres. Les votacions se celebraran des de l'1 fins al 3 de juny. Ambdós asseguren que volen incidir en els seus missatges i sumar més participació. En aquesta primera volta la participació només ha representat el 20% del total de cens electoral. 

Paraules clau:

Notícies relacionades