Back to top

Es recupera el patrimoni material i immaterial amb la Bassa Nova, a la Boca de la Mina

Situada entre el passeig de la Boca de la Mina i la carretera de Castellvell, la Bassa Nova tornarà a ser un espai de trobada.

Des de l'Ajuntament de Reus es pretén recuperar l'activitat lúdica i social a la zona de la Bassa Nova, ja que fa uns anys era un punt de sortides i excursions familiars. El recinte es troba tancat i en desús des de fa dècades i, ara, des del consistori s'enceta un nou projecte per revitalitzar la zona. L'objectiu, en sentit urbà, és que sigui un punt d'estada i de trobada emmarcat dins el parc del passeig de la Boca de la Mina, que ja compta també amb el parc de les Olors i el parc agrari, per tal que Reus compti amb més zones verdes.

El projecte

bassa nova boca mina

Situada entre el passeig de la Boca de la Mina i la carretera de Castellvell, la Bassa Nova tornarà a ser un espai de trobada. Després d'anys en què ha estat oblidada i tancada al públic, l'Ajuntament de Reus està tramitant l'aprovació del projecte executiu de l'obra que preveu la recuperació de l'element patrimonial, el qual presenta un pressupost de gairebé 520 milions d'euros i un termini d'execució de vuit mesos, després de la seva licitació. Es preveu que la inauguració tingui lloc a finals del primer semestre de l'any 2023.

boca de la mina

Es farà una bassa d'aigua molt poc fonda i el pla del perímetre del terreny connectarà a través de rampes, grades i murs amb els camins que l'envolten. L'accés a la bassa tindrà un horari restringit, però a la zona urbanitzada, que comptarà amb bancs, arbres i font, es podrà accedir en qualsevol moment del dia.

La Bassa Nova

La Bassa Nova es tracta d'una bassa de forma hexagonal construïda a mitjans del segle XIX per La Hidrofórica, una empresa creada l'any 1842 amb l'objectiu de construir una mina per a usos agrícoles i que, finalment, també es va utilitzar per a usos domèstics i industrials. Així, amb aquest projecte que executarà Aigües de Reus es recupera el patrimoni d'un espai que va ser un lloc de reunions i celebracions familiars.

Paraules clau:

Notícies relacionades